Špas Teater 25. rojstni dan proslavili s komedijo Boeing Boeing

Magazin 01. Nov 202212:15
Špas teater
Marko Delbello Ocepek

Eno najbolj priljubljenih gledališč v Sloveniji - Špas teater - je praznovalo svoj zavidljivi jubilej, 25 let, ki so ga proslavili s premiero komedije Boeing Boeing, kjer je povabljence na odru zabavala zvezdniška posadka in jih odpeljala v deželo smeha.

Pred natanko 25 leti, 26. oktobra 1997, je Urša Alič imela ”noro” idejo, ko je s premiero komedije Dan norosti odprla prvo zasebno gledališče v Sloveniji. Danes, četrt stoletja zatem, je ta zavidljivi jubilej Špas teatra proslavila s premiero veleuspešne komedije Boeing Boeing, v kateri so gledalci poleteli nazaj v sladka, svobodno misleča 60. leta, v zgodbo najbolj sočne situacijske komedije, polne zmešnjav in zamenjanih identitet. Na poletu najbolj nore komedije zmešnjav je za salve smeha in val navdušenja poskrbela zvezdniška posadka – igralci Gorka Berden, Jan Bučar, Lea Cok, Gregor Podričnik, Inti Šraj in Vesna Slapar. Priznani režiser Vinko Möderndorfer je na oder Špas teatra postavil zabavno komedijo, v kateri spremljamo zgodbo glavnega junaka, ki uživa v ljubezenskih uricah s kar tremi atraktivnimi stevardesami naenkrat – Francozinjo, Američanko in Nemko, ki sicer letijo za različne letalske družbe. In ko se naenkrat znajdejo vse v njegovem stanovanju? Sledi komična ljubezenska katastrofa, ki dodobra nasmeji občinstvo.

Urša Alič, Nina Ivanič
Marko Delbello Ocepek: Urša Alič, Nina Ivanič

Nad premiero nove komedije Boeing Boeing je navdušena tudi producentka in direktorica Špas teatra Urša Alič, ki si boljšega praznovanja 25-letnice ne bi mogla zamisliti. ”Ko sem se odločala za predstavo ob 25-letnici, sem imela v mislih točno to. Da bi gledalci zapuščali dvorano široko nasmejani in dobre volje. To je naše poslanstvo in resnično sem vesela in ponosna, da smo tako proslavili 25. rojstni dan. Špas teater je družinsko podjetje in hvaležna sem družini in vsem sodelavcem, ki mi že ves čas stojijo ob strani,” je po predstavi povedala več kot zadovoljna Urša Alič, ki je pred 25 leti trmasto izpeljala ”noro” idejo in zaradi nje še danes piše zgodbo o uspehu – zgodbo Špas teatra. Čestitke so včeraj deževale z vseh strani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.