Splošna bolnišnica Jesenice kreativno do novih kadrov

Magazin 25. Maj 202110:05 > 12:34
novi kadri, splošna bolnišnica jesenice
Srdjan Zivulovic/BOBO

Splošna bolnišnica Jesenice v svoje vrste vabi zdravniško osebje. Da bi se potencialni novi kadri navdušili nad delom v jeseniškem kolektivu, so posneli kratek zabaven videoposnetek.

Splošna bolnišnica Jesenice se tako kot mnoge druge srečuje z nenehnim pomanjkanjem kadrov. Novi kadri so zaželeni predvsem v zdravstveni negi, da bi pritegnili mlade in seveda tudi ostale, pa so posneli kratek kreativen videoposnetek, v katerem vabijo, da se pridružite njihovemu kolektivu.

“Pridružite se nam, ne bo vam žal. Pridobili boste veliko znanja in izkušenj, delali v simpatičnem kolektivu, lahko napredovali in še kaj,” so zapisali v vabilu. Kot so objavili na svoji spletni strani, so aktualna prosta delovna mesta predvsem v zdravstveni negi, saj iščejo medicinske sestre v specialistični ambulanti in negovalni enoti. Iščejo pa tudi pomoč v porodnem bloku, na oddelku za fizioterapijo in v laboratoriju.

Če vas je videoposnetek prepričal in se želite pridružiti kolektivu jeseniške bolnišnice, jih lahko pokličite na 04 5868 216, jim pišete na [email protected] ali pa se kar oglasite pri njih. Prijave sprejemajo v elektronski in fizični obliki.

Nekoč najsodobnejša bolnišnica na Balkanu

Prvo poslopje jeseniške bolnišnice z 18 posteljami so zgradili leta 1896. Že kmalu pa so zaradi vse večjega števila delavcev po prvi svetovni vojni bolnišnico povečali za 50 postelj. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so potrebe po številu postelj naraščale s širitvijo železarskih obratov.

Temeljni kamen današnje jeseniške bolnišnice so položili leta 1940, vendar so gradnjo končali šele po koncu druge svetovne vojne. Ko je bila bolnišnica 11. aprila 1948 končana, je s 120 posteljami in zaposlenimi 65 delavci, ki so do konca leta sprejeli 2.087 bolnikov, veljala za najsodobnejšo bolnišnico na Balkanu.

S prvim valom pomanjkanja kadrov leta 1962 so se spopadli tako, da so kar v bolnišnici ustanovili srednjo zdravstveno šolo, ki je dobri dve desetletji skrbela za nove zdravstvene kadre. Skozi leta so gradili in obnavljali prostore, širili oddelke, zadnja pridobitev pa je decembra odprti Urgentni center Jesenice, ki je pod eno streho združil urgentni ekipi Splošne bolnišnice Jesenice in Zdravstvenega doma Jesenice.

Splošna bolnišnica Jesenice, novi kadri
Srdjan Zivulovic/BOBO