Spraševal se je, kdo mu pospravlja lopo, potem pa je sledilo presenečenje

Magazin 15. Jan 202418:32 1 komentar
miš čistila po lopi
Foto: posnetek zaslona/BBC

Ljubiteljski fotograf divjih živali iz Velike Britanije je na najbolj nenavaden prizor naletel prav v svoji domači vrtni lopi. Kar nekaj časa se je namreč spraševal, kdo je skrivnostnež, ki mu ponoči pospravlja lopo. Nikakor pa ni pričakoval, da je bila to pravzaprav majhna, a očitno zelo redoljubna miška.

Čeprav je upokojeni poštar Rodney Holbrook navdušen ljubiteljski fotograf divjih živali, ni pričakoval, da bo najbolj nenavaden prizor posnel prav v svoji vrtni lopi.

Nenavadno se mu je zdelo, da se je kar nekaj reči, ki jih je pustil na delovni mizi, čez noč skrivnostno pospravilo. In to je trajalo kar dva meseca. “Najprej sem opazil, da je nekaj hrane, ki sem jo dajal pticam, končalo v starih čevljih, potem sem začel opažati, da je pospravljenih še nekaj drugih reči,” je pripovedoval 75-letnik.

Ker ni vedel, kdo ponoči pospravlja, je namestil nočno kamero, piše BBC. In naslednje jutro je sledilo presenečenje. Na posnetku je bilo videti miško, ki je vestno pospravljala naokoli ležeče žebljičke, matice in vijake. Pospravljala je vso noč, je dejal Holbrook.

View this post on Instagram

A post shared by bbcwalesnews (@bbcwalesnews)

“Prav neverjetno je, da je vse zložila nazaj v škatlo,” je povedal. Ko je ugotovil, kdo je nočna hišna pomočnica, ji je začel stvari na mizi puščati tudi namerno, da bi videl, kaj vse lahko dvigne in sploh se ni odrezala slabo, je dejal za BBC.

Obenem pa to ni prva redoljubna miška, na katero je naletel fotograf. Nočno kamero je že leta 2019 namestil tudi pri prijatelju in tudi ta je ponoči posnela miško, ki je pospravljala. Je to ista ista miš? Ne, pravi ljubiteljski fotograf in dodaja: “Ne morem verjeti, da se nam je tukaj, v Builth Wellsu, leta pozneje zgodila ista stvar.”

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje