Spregovoril oče prevarantke Anne Sorokin (Anne Delvey) iz serije Inventing Anna

Magazin 06. Apr 202209:00 > 07. Apr 2022 17:39 0 komentarjev
Anna Delvey
Profimedia

Oče Anne Delvey (pravo ime Anna Sorokin) je razkril podrobnosti o svojem odnosu s hčerko, katere zgodbo je upodobila Netflixova uspešnica Inventing Anna.

Inventing Anna pripoveduje neverjetno resnično zgodbo Ane Sorokin (31), ki jo igra odlična Julia Garner (28). Anna se je predstavljala kot bogata nemška dedinja in je pod imenom Anna Delvey uspešno prevarala prijatelje in velike banke za stotine tisoč dolarjev, preden so jo leta 2019 obsodili velike goljufije.

V intervjuju za Daily Mail, ki so ga objavili 21. marca, pa je spregovoril Annin oče Vladim Sorokin. Razkril je, da se s hčerko, ki trenutno v centru za pridržanje čaka na deportacijo nazaj v Nemčijo, pogovarja trikrat ali štirikrat na teden. “Z Anno se pogovarjam trikrat ali štirikrat na teden iz centra za priseljevanje v New Yorku in pogovor je vedno enak – potrebuje denar,” je dejal 58-letnik. ”V preteklosti sem ji že poslal na tisoče dolarjev. Trenutno, ker je v priporu, so zneski majhni … a tudi tam se ni naučila nadzorovati svojih financ. Mislim, da še nikoli ni rekla, da me ima rada. Vedno reče: sem tvoja edina hči in moraš mi pomagati ter mi dati denar.”

Julia Garner
Profimedia

Anna se je rodila v Domodedovi, delavskem predmestju južno od Moskve, večinoma pa je odraščala v Eschweileru v Nemčiji, kjer je njen oče delal kot izvršni direktor v transportnem podjetju. Pri 19 letih je zapustila Nemčijo, da bi v Parozu študirala modo. Tam je s pripravništvom pri francoski modni reviji Purple na mesec zaslužila le 400 evrov in ostala finančno odvisna od staršev. V Parizu je začela uporabljati ime Delvey. Sorokin je pojasnil, da je njegova hči zapustila mesto Eschweiler in odšla v bolj metropolitanska mesta, ker je bila nora na modo.

“Večina ljudi v Eschweilerju ni modno ozaveščenih in nima okusa za razkošje kot Anna, zato je odšla v London, nato v Berlin in na koncu v Pariz. Želela je živeti kot Paris Hilton (41), vendar ji tega nismo mogli omogočiti,” dodaja oče. Delvey se je leta 2013 odpravila v New York, kjer se je spoprijateljila z bogatimi družabniki, ki so ji plačevali hotele in lete ob predpostavki, da jim bo povrnila, kar pa se nikoli ni zgodilo.

Anna Sorokin
Profimedia

Potencialnim bogatim vlagateljem je predstavila svojo idejo za fundacijo Anne Delvey – zasebni klub članov – in umetniško fundacijo. Ko ji ni uspelo pridobiti vlagateljev za svojo fundacijo, je začela ustvarjati ponarejene bančne izpiske, ki kažejo, da ima dostop do 60 milijonov evrov, ki so shranjeni na računih v švicarski banki. Potem ko se je Delvey prijavila v več hotelih brez delujoče kreditne kartice in večkrat ni plačevala računov, so jo julija 2017 prvič aretirali. Na koncu so jo obtožili za velike tatvine in kraje storitev. Ocenjuje se, da je ukradla okoli 275.000 dolarjev. Anna Delvey je bila izpuščena iz zapora februarja 2021, preden jo je ICE vrnil v pripor zaradi kršitve pogojev vizuma. Še vedno zanika, da je prevarantka in da se je predstavljala kot nemška dedinja.

Anna Sorokin
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!