Deklica trdila, da so v njeni sobi pošasti, a sledilo je veliko presenečenje

Magazin 30. Apr 202412:17 2 komentarja
infrardeča svetloba, posnetek, kamera, čebelji panj v steni
Foto: Zajem zaslona/TIKTOK

Triletna deklica je več mesecev trdila, da so v steni njene sobe pošasti. Starši ji sprva niso verjeli, potem pa je mama opazila, da se vendarle nekaj dogaja.

Ko se je triletna Saylor Class iz kraja Charlotte v Severni Karolini (ZDA) začela pritoževati, da so v njeni sobi pošasti, so njeni starši mislili, da je to le plod dekličine pretirane domišljije.

Malo pred tem sta namreč hčerki predvajala risanko z naslovom “Pošasti iz omare” (“Monsters, Inc.”). “Dala sva ji celo stekleničko vode in rekla, da je to pršilo za pošasti, da bi lahko ponoči razpršila vse pošasti,” je povedala Massis Class, dekličina mama.

Toda to ni pomagalo. Saylor je še naslednjih nekaj mesecev trdila, da so pošasti v steni ali v omari. Potem pa je njena mama opazila, da se v bližini podstrešja in dimnika njihove 100 let stare hiše vendarle nekaj dogaja. Rojile so namreč čebele in pomislila je, da dekličine trditve morda le niso iz trte izvite. Starši so mislili, da njuna hčerka pač sliši brenčanje čebel.

Vseeno sta poklicala podjetje za zatiranje škodljivcev, ki je ugotovilo, da gre za vrsto čebel, ki je v ZDA celo zaščitena.

Ker sta Classova želela odstraniti čebele, sta navezala stik s čebelarjem. Ko je prišel, je opazil, da čebele pogosto letijo proti talnim deskam na podstrešju – torej tik nad dekličino spalnico. Zato je prinesel termalno kamero in z njo pregledal stene v Saylorini sobi.

“Razsvetlilo se je kot za božič,” je pozneje povedala Massis Class. Čebele so namreč v stenah sobe (v ZDA imajo hiše pretežno lesene stene, op. a.) zgradile panj.

Čebelar je steno odprl in odkril ogromno satovje. “Čebele so izletavale kot v grozljivki,” je prizor opisala Saylorina mama. Skupaj je čebelar odstranil kar 45 kilogramov satovja in med 55.000 in 65.000 čebelami, poroča britanski BBC. Massis pa je to objavila tudi na TikToku.

Čebele niso samo strašile male Saylor, pač pa so poškodovale tudi električno napeljavo v hiši, po kateri se je cedil med, ki so ga ustvarile v panju. Poleg tega zavarovalnica ni hotela izplačati odškodnine, saj so menili, da bi lahko nastanek čebeljega panja v stenah preprečili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje