Ste preveč solili hrano? Tu je pet hitrih rešitev

Magazin 16. Nov 202112:12 > 12:44
Sol
PROFIMEDIA

Številni pravijo, da je treba imeti za soljenje hrane občutek, saj ni lahko zadovoljiti vseh okusov.

Tudi najboljšim kuharjem se lahko zalomi in hrano preveč posolijo ter tako uničijo jed. Zato je dobro poznati trike, ki vas lahko spravijo iz zagate, če se vam je v jed usulo preveč soli, piše 24sata.

Dodajte krompir

Eden od babičinih nasvetov v primeru preslane hrane se glasi – dodajte krompir. Olupite ga in narežite na kocke, nato pa ga skuhajte zraven hrane. Takšna rešitev je odlična za preslane juhe ali enolončnice.

Sladkor

Pomaga lahko tudi sladkor. Žlico sladkorja položite za nekaj sekund v juho, da se raztopi. A pozor, sladkor mora ostati na žlici. Če vam pade z žlice, boste lahko jed s sladkorjem še dodatno pokvarili.

Kruhova skorja

Tretja rešitev je skorja starega kruha, ki ga za nekaj minut potopite v omako, da vpije odvečno sol.

Izperite z vodo

Ta rešitev je primerna za meso in zelenjavo, ki se kuha na pari. Postavite jo v ponev in spirajte z vodo, dokler ne sperete soli. Nato vodo odcedite. Zelenjava bo sicer manj hrustljava, meso pa nekoliko manj mehko, vendar se vam bo to obrestovalo, saj obrok ne bo uničen.

Malo smetane ali sadja

Če vam recept dopušča, skušajte jedi dodati malo smetane ali sadja. Tako boste dodali nasprotne okuse soli in boste ublažili okus po odvečni soli, piše portal Fine Dining Lovers.