Štiri stvari, ki jih skoraj nihče ne pere ali čisti, a bi jih morali – redno

Magazin 21. Apr 202418:04 2 komentarja
pralni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Ne glede na to, kako čiste higienske navade imamo, obstajajo nekateri predmeti, ki jih večina ljudi pozabi oprati ali očistiti. Na teh predmetih se počasi nabirajo bakterije, virusi in druge nečistoče, pogosto, ne da bi to opazili. Najhuje je, da gre običajno za predmete, ki jih uporabljamo vsak dan.

Da bi ohranili svoje zdravje, je čas, da to spremenimo in očistimo naslednje predmete:

Blazine

spalnica
Foto: PROFIMEDIA

Ker smo navajeni redno menjavati prevleke za blazine, marsikdo te zanemari. Čeprav se morda ne zdijo umazane, so blazine dom pršic, bakterij in drugih nečistoč. Z rednim pranjem vzglavnikov boste poskrbeli za vzdrževanje čistoče spalnice, a tudi za znižanje ravni alergenov. Vzglavnike je najbolje prati v pralnem stroju na visoki temperaturi, z dodatkom odstranjevalcev madežev in razkužil, piše hrvaški portal Centar zdravlja.

Ključi

ključi
Foto: PROFIMEDIA

Ključi so zagotovo med predmeti, ki se jih najpogosteje dotikamo, včasih tudi z umazanimi rokami. Z rednim čiščenjem ključev boste zmanjšali tveganje morebitnega prenosa bakterij in virusov, to pa boste najlažje storili z uporabo antibakterijskega razpršila ali razkužilnih robčkov.

Rezervoar za vodo kavnega aparata

kavni aparat
Foto: PROFIMEDIA

Rezervoarji za vodo v kavnih avtomatih so lahko idealno okolje za razvoj bakterij in plesni. Redno čiščenje in razkuževanje tega dela aparata je nujno za ohranjanje kakovosti kave in preprečevanje zdravstvenih težav. Priporočljivo je, da rezervoar redno izpirate s toplo vodo in kisom ter občasno globinsko očistite z razkužilom.

Ročna torba

torba
Foto: PROFIMEDIA

Pri čiščenju so torbice pogosto zapostavljene, čeprav so v stalnem stiku z umazanimi površinami, na primer v javnem prometu. Najboljši način čiščenja je odvisen od materiala, iz katerega je izdelana, vendar je večino torbic mogoče očistiti z zunanje strani z vlažno krpo ali razkužilnimi robčki. Poleg tega jih je veliko mogoče oprati v pralnem stroju ali vsaj ročno z blagim detergentom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje