Svetovni zvezdniki, ki jim niso napovedovali uspeha

Magazin 11. Feb 202211:45 0 komentarjev
Cindy Crafword
Profimedia

Nekateri zvezdniki so bili na začetku kariere za kritike bodisi predebeli ali premajhni, neumni ali brez talenta … A na srečo so verjeli vase, vztrajali in na koncu jim je uspelo.

Cindy Crafword

Ko je bila na začetku manekenske kariere, so Cindy Crawofrd (55) kritizirali zaradi bradavice nad ustnico, potem pa je leta 1995 postala najbolje plačana manekenka na svetu. Na koncu je ta njena mala ”kozmetična napaka” pravzaprav postala njen zaščitni znak.

Shakira

Shakira
Profimedia

Kolumbijska pevka Shakira (45) je danes ena od največjih glasbenih zvezdnic. Ljubezen do glasbe je v sebi čutila od nekdaj, vse pa se je začelo v šolskem zboru, iz katerega so jo v drugem razredu tudi vrgli. Profesorica ji je rekla, da ima preglobok glas in da poje kot koza. No, na srečo so njeni starši verjeli v njen talent in so jo podpirali v njenih pevskih začetkih. Danes jim je seveda hvaležna.

Madonna

Madonna
Profimedia

Ker je želela slediti svojim glasbenim sanjam, je Madonna (63) obesila šolo na klin in sledila sanjam v New York. Tam je sprva delala v lokalu Dunkin Donuts kot natakarica, nato pa je dobila štipendijo na University of Michigan School of Music. Tam je nato delala kot plesalka za druge artiste. Stvari pa so se spremenile, ko je dobila priložnost in je objavila svoj prvi hit single Holiday. To je bil tudi njen prvi svetovni hit.

Oprah Winfrey

Oprah
Profimedia

Prav nihče ni polagal velikih upov v Oprah (68). Kot novinarka in reporterka ni mogla deliti čustev s svojimi intervjuvanci in je dobila odpoved. Nato je ustanovila lastno oddajo Oprah Winfrey Show, ki je postal eden najboljših v zgodovini, Oprah pa je postala najbogatejša afroameričanka 20. stoletja. Nekdanji predsednik Barack Obama (60) ji je podelil predsedniško medaljo za svobodo.

Michael Jordan

Michael Jordan
Profimedia

Enega najboljših košarkarjev vseh časov, Michaela Jordana (58), so vrgli iz srednješolske košarkarske ekipe, izgubil je 9.000 košev in 300 iger. Skrivnost njegovega uspeha pa je  v tem, da se je učil iz lastnih napak, in tem, da ni nikoli izgubil volje. To ga je pripeljalo do neslutenega uspeha in slave. Danes je sicer že upokojen igralec, a je še vedno aktiven v košarki – kot trener.

Steven Spielberg

Steven Spielberg
Profimedia

Na univerzi za gledališče film in televizijo, Southern California School, so Stevena Spielberga (75) zavrnili. In to ne enkrat, temveč trikrat. A ni obupal in se je vpisal na fakulteto za režiserje, kjer je leta 2002 tudi diplomiral. Lahko bi rekli, da so ta dejstva prav ironična. Danes velja za enega najboljših režiserjev, ki polni filmske blagajne s filmi, kot so E.T., Schindlerjev seznam, Indiana Jones in številni drugi.

Kate Winslet

Kate Winslet
Profimedia

Ko je bila mlada, so igralko Kate Winslet (46) zasmehovali zaradi velikih stopal in debelosti. Po vlogi v Titaniku pa se je zanjo vse spremenilo. Dobila je zvezdo na pločniku slavnih v Hollywoodu. Sama pravi, da je bila na začetku zelo občutljiva za zbadljivke, povezane z videzom, nato pa je z vsakim uspehom postajala bolj in bolj samozavestna.

Gisele Bündchen

Giselle Budchen
Profimedia

Začetki ene najbolje plačanih manekenk na svetu Gisele Bündchen (41) niso bili lahki. Preden je zablestela, jo je zavrnilo kar 42 modnih agentov. Toda imela je komaj 17 let in s trdim delom ji je na koncu uspelo.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Profimedia

Marilyn Monroe je ikona, ki je doživela zelo težke začetke. Najprej je delala kot tajnica v modnih agencijah. Čeprav si je želela postati manekenka, so ji govorili, da ni dovolj čedna in naj se raje drži svojega dela kot tajnica. Na srečo jih ni poslušala in je želela več. Začela je igrati in počasi je postala ena najbolj zaželenih igralk; še danes velja za eno od večjih filmskih legend. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!