Švicarski milijarder nima dedičev: posvojiti želi 51-letnega vrtnarja

Magazin 15. Dec 202313:37 3 komentarji
Nicolas Puech, Hermes, Švica, švicarski milijarder
Nicolas Puech (Foto: PROFIMEDIA)

Dedič modne hiše Hermes, ki nima otrok, želi posvojiti svojega nekdanjega vrtnarja iz Maroka, da bi mu zapustil premoženje.

Nicolas Puech, dedič legendarne modne hiše Hermes, je objavil, da namerava zakonito posvojiti svojega nekdanjega vrtnarja in mu zapustiti deset milijard evrov vredno premoženje, poroča švicarski časnik Tribune de Geneve.

81-letni Puech, ki ni poročen in nima otrok, se uvršča med najbogatejše Švicarje. Čeprav se je pred leti sprl s svojo slavno in bogato družino in je znaten del Hermesa leta 2014 prevzel konkurenčni LVMH, ima Puech še vedno v lasti znaten delež v podjetju, vrednem 200 milijard evrov.

Nedavno je milijarder sprožil sodni postopek za uradno posvojitev neimenovanega 51-letnega moškega, ki je pri njem nekoč delal kot vrtnar in ki po pisanju časnika prihaja iz “skromne maroške družine” ter naj bi bil poročen z žensko iz Španije in imel dva otroka.

Posvojitev odrasle osebe je v Švici redka in je težja kot posvojitev mladoletnika, še poroča časnik, ki piše, da je odločitev sprožila precej polemik. Puech je namreč pred tem svoje bogastvo zastavil fundaciji Isocrates, organizaciji, ki jo je ustanovil za boj proti lažnim informacijam. Poskusi odstopa od pogodbe o dedovanju pa lahko sprožijo pravni postopek morebitnega upravičenca. Fundacija je tako že sporočila, da nasprotuje kakršnikoli enostranski odpovedi posla.

Če bo 51-letni vrtnar le postal Puechev edini dedič, bo podedoval vsaj polovico njegovega bogastva, ki vključuje 5,7 odstotka lastništva Hermesa, pa tudi precejšnje posesti v Marakešu v Maroku in Montreuxu v Švici, ocenjenih na nekaj milijonov dolarjev. Po podatkih, ki jih je objavil italijanski časnik Corriere della Sera, bi samo z dividendami lahko zbral približno 40 milijonov evrov na leto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje