Tadej Pogačar ima svoj luksuzni avto parkiran v garaži odličnega tekmeca

Magazin 13. Mar 202308:00
Michael Matthews Tadej Pogačar
Profimedia

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar (UAE), 24 let, je trenutno v vrhunski formi in le redki lahko sledijo njegovim zmagovalnim vožnjam. A prav vsi, ki ga poznajo, pravijo, da je slovenski športnik neverjeten fant, ki še vedno kolesari z veliko veselja in igrivosti, v prostem času pa se predvsem rad zabava s prijatelji in svojo Urško.

V enem od kolesarskih podkastov je avstralski kolesar Michael Matthews (Team Jayco AlUla) povedal, da se je spoprijateljil s Tadejem Pogačarjem, ko sta se z Urško Žigart preselila v Monako. Bilo je pred Pogačarjevim izjemnim debijem na Dirki po Franciji leta 2020, na katerem je legendarno prevzel rumeno majico od Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) na predzadnji etapi, z briljantno kronometrsko preizkušnjo, ki jo je slovenski rojak lahko samo nejeverno gledal.

Pogačar
Profimedia

“Videl sem ga, kako se vozi naokoli z zaročenko, zato sem mu poslal sporočilo na Instagram, če bi šla skupaj na vožnjo, ker se mi je zdelo, da nima veliko prijateljev v mestu,” je povedal Matthews na Touru 2022. “Rekel bi, da je sramežljiv, a ko ga spoznaš, je zelo odkrit in zgovoren človek; ko ga prvič srečaš, pa je zelo tih in se drži zase.” Matthews je avtomobilski navdušenec in ni tekmoval na Touru 2020, zato mu je Pogačar rekel, da želi kupiti svoj sanjski avtomobil, porsche, če zmaga na etapi. Dobitnik zelene majice 2017 mu je bil takoj pripravljen pomagati. “Ko je zmagal na svoji prvi etapi, sem mu rekel: In zdaj začnem iskati porsche GT3 RS?,” se je spominjal Matthews.

porsche GT3 RS
Profimedia

“Rekel je, naj začnem. In potem je zmagal še eno etapo, in še eno, nato je zmagal tudi v skupnem seštevku. Nisem več vedel, kateri porsche naj iščem po vsem tem … Njihov razpon je kar velik, in ko zmagaš na Tour de France in veliko etap, si lahko privoščiš izbirati. Pravzaprav je trenutno ta porsche v moji garaži. Sam si ga ogledujem bolj kot on, saj nima svojega parkirišča v Monaku,” je še povedal Matthews. Pogačar se je kmalu po objavi podkasta z Avstralcem pošalil, da zdaj že ima svoje parkirišče, a da raje porablja Matthewsovo elektriko. Kolesarski zvezdnik je s svojim zaslužkom na tekmah ustanovil slovensko mladinsko kolesarsko ekipo Pogi Team, kupil pa si je tudi zelo lep avto, tako da je poskrbel za vse. Seveda pa je prav tako kupil čudovit zaročni prstan svoji Urški, ki prav tako kot Matthews vozi za Team Jayco AlUla.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.