Tadej Pogačar v živo spremlja prvi Tour za ženske: “Ponosen sem na Urško.”

Magazin 26. Jul 202209:30 0 komentarjev
Urška Žigart, Tadej POgačar
Profimedia

Nekaj ur pred koncem moške kolesarske dirke po Franciji se je v nedeljo na Elizejskih poljanah v Parizu začel tudi zgodovinski Tour za ženske. Na njem nastopajo tudi tri Slovenke, in sicer Eugenia Bujak, Urša Pintar (obe UAE Team ADQ) in Urška Žigart (BikeExchange-Jayco), ki je seveda tudi dekle najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja in drugega na Dirki po Franciji.

Lani sta si Urška in Tadej takoj po koncu zmagovitega Toura za mladega Slovenca vzela nekaj dni za raziskovanje Pariza, tudi z električnimi kolesi, no letos pa se je na svojo Dirko odpravila tudi Urška, ki sicer ne spada med favoritinje ženske dirke. Gre za prvo izvedbo ženske preizkušnje v okviru organizacije ASO, ki skrbi za moško različico dirke, zaradi česar so poznavalci že pred startom preizkušnjo označili kot največjo in zgodovinsko. Ženske bodo morale premagati osem etap, po prvi in drugi ravninski sledijo tri razgibane etape na poti proti Vogezom, kjer bo prišlo do odločitve o skupni zmagovalki. Sedmi dan bodo morale kolesarke premagati tri zahtevne vzpone, dirka pa se bo zaključila z vzponom na Super Planche des Belles Filles, kjer je na letošnjem Touru v sedmi etapi moške različice slavil prav Pogačar, kjer ga je seveda čakala njegova Urška in tudi družina.

Svoji zaročenki bo Tadej očitno ves čas dirke stal ob strani in jo spodbujal tudi z različnimi nasveti. Že nekaj ur po zaključku svoje dirke je bil v spremljevalnem avtomobilu, da je lahko sledil svoji partnerki, s katero veliko skupaj trenirata tudi v Monacu.

“Urška je dobila pozen klic od svoje ekipe Team BikeExchange za nastop na Touru. Bila je zelo presenečena, no jaz veliko manj, saj vem, kako dobra je,” je pohvalil svoje dekle vedno nasmejani Tadej za spletno kolesarsko stran Cyclingweekly: “Res sem ponosen, da tekmuje na največji kolesarski dirki za ženske na svetu. Vem, kako dobra hribolazka je in komaj čakam težke vzpone.”

Naj spomnimo, da je slovenski kolesarski zvezdnik lani februarja, pred začetkom svetovnega prvenstva v kolesarstvu, za roko zaprosil svojo partnerico Urško Žigart. Sama sicer pravita, da se bosta poročila zaradi drugih, saj sta se onadva že zaobljubila drug drugemu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.