Tako je nastala ikonična pričeska princese Diane

Magazin 23. Sep 202119:00 0 komentarjev
Princesa Diana
Profimedia

Poslovila se je veliko prezgodaj, a njen prefinjen modni okus še danes velja za posnemanja vrednega.

Za časa svojega življenja je princesa Diana veljala za pravo modno ikono, z vsakim svojim pojavljanjem v javnosti pa je poskrbela, da se je o kosih oblačil in nakita, ki jih je izbrala, še dolgo govorilo.

Tudi njena pričeska je bila deležna velike pozornosti, še zlasti ko je sklenila skrajšati lase. Za oblikovanje njenih las je bil od leta 1990 do 1997 zadolžen frizer Sam McKnight, ki je že pred časom za revijo Vouge razkril, kako je nastala znamenita Dianina kratka pričeska.

Princeso je spoznal na fotografiranju, te fotografije so bile nato objavljene v britanski reviji Vouge. Dejal je, da je – ko je vstopila na prizorišče snemanja – z nasmehom ogrela srca vseh prisotnih.

Na snemanju je njene lase oblikoval tako, da so bili videti krajši, kot je bila njihova dejanska dolžina. “Šlo je zgolj za iluzijo. Lase sem ji uredil tako, da so bili pod tiaro videti krajši, malce sem goljufal. A meni in Diani je bil ta videz všeč,” je dejal Sam in dodal, da sta se med ustvarjanjem pričeske zelo zabavala in se tudi iskreno nasmejala.

Pozneje ga je princesa vprašala, kakšno pričesko bi ji priporočil, če bi imel pri tem povsem proste roke. Odgovoril ji je, da bi jo postrigel na kratko. To se je zgodilo v začetku 90. let, in to je bil čas, ko je Sam McKnight sodeloval na številnih modnih revijah. Takrat so bile moderne krajše pričeske, ki so sledile nekoliko “dramatični” modi v 80. letih. Princesa Diana je sprejela odločitev, da se bo postrigla na kratko, Sam pa ji je z veseljem ustregel. Pravi, da tega ni nikoli obžalovala.

Pričeska, ki jo je zanjo ustvaril takrat, je priljubljena še danes, kar niti ne čudi, saj je lepa in praktična hkrati. Oblikovanje je preprosto, zahteva le malce utrjevalca in spretnosti pri sušenju s krtačo, pomembno pa je, da so lasje dobro postriženi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!