Takšno sprostitev po službi bi potrebovali vsak dan!

Magazin 20. Nov 202210:00 > 13:11 0 komentarjev
pisarna
Profimedia

Kaj naredite, ko pridete iz službe? Imamo nekaj odličnih nasvetov, kako se boste zares sprostili.

Ko pridete iz službe, se ne zleknite na kavč, ampak raje naredite kaj, kar vas bo zares sprostilo in pripomoglo k boljšemu počutju. Ne čakajte na vikend, ampak si že kar na navaden dan privoščite kaj od naslednjega:

Vsaj 1 uro brez elektronskih naprav

V službi imate dovolj motenj z računalnikom, telefonom in drugimi napravami, zato se jih vsaj eno uro po prihodu domov ne pritaknite. Boste videli, ena ura bo hitro minila in kmalu vas ne bo mikalo, da bi popoldne sploh pogledali na telefon. To bo vaše misli sprostilo bolj, kot če bi takoj prižgali televizijo in jo gledali do večera.

Gibajte se

Tudi če se vam ne bo ravno ljubilo, se je vredno prisiliti in obuti športne čevlje ter iti na kratek sprehod. To bo hitro vplivalo na vaše razpoloženje, saj se ob gibanju sproščajo hormoni sreče. Poleg tega boste preprečili bolečine, ki nastanejo od pretiranega sedenja in poskrbeli za kondicijo. Sprehodi vam bodo hitro prišli v navado.

V roko primite kuhalnico

Kadar boste razpoloženi, popoldne kuhajte ali specite kakšno sladico. Telo vam bo hvaležno, če boste zaužili nekaj domačega namesto obroka iz restavracije ali nekaj zamrznjenega iz trgovine, vi pa lahko sprostite misli. Vključite glasbo ali podkast, povabite partnerja, da se vam pridruži in se prepustite receptom ter okusom!

Topla kopel

Kar sredi tedna in sredi dneva, zakaj pa ne? Vanjo stresite kopalno sol, dodajte vonjavo sivke za pomirjanje in se prepustite sproščanju v kopeli. Če telo kliče po njej, potem jo potrebujete prej kot za vikend. S tem boste sprostili tudi napete mišice, če boste globoko dihali pa tudi um in celotno telo.

Spijte skodelico čaja

Ne podcenjujte čaja, saj vas zelo pomiri po viharnem dnevu. Ob tem globoko dihajte in predvsem ne hitite. Lahko na pogovor ob čaju povabite tudi partnerja ali prijatelja, da bo vse skupaj še bolje. Elektronske naprave niso zaželene!

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.