Tedni mode: Max Mara je v Milanu predstavila kolekcijo za pomlad in poletje 2022

Magazin 03. Okt 202107:06 0 komentarjev
max mara
Profimedia

Italijanska modna hiša Max Mara je na tednu mode v Milanu pred kratkim predstavila svojo kolekcijo oblačil in modnih dodatkov za prihajajoče leto. Gre za sofisticirano in minimalistično kolekcijo.

Max Mara na modnem podiju velja za eno od najopaznejših znamk, ki vsako sezono uspešno napoveduje trende in zna hkrati dobro zajeti duh časa, da je priljubljena tudi med širšo populacijo. Tokrat so na tednu mode, ki se je v Milanu odvijal med 21. in 27. septembrom, predstavili svoje videnje mode za pomlad in poletje prihodnje leto. Glede na to, da se znamke hitre mode pogosto zgledujejo po njihovih navdihih, lahko napovemo, da bo tudi prihodnje leto obarvano v stilu Max Mare.

max mara
Profimedia

Max Mara pomlad-poletje 2022

Kolekcija je, v nasprotju z zadnjimi sezonami, zelo minimalistična. Ko govorimo o minimalizmu, imamo v mislih predvsem izčiščenost oz. odsotnost dekorativnih elementov, kot so žepi, pasovi, perje, drapiranje, resice in drugi podobni detajli. Tega v Max Marini poletni kolekciji ne bomo zasledili. Kosi so namreč zelo preprosto oblikovani, a s poudarkom na kakovosti izdelave, proporcih in barvah. Te so glede na sezono kar umirjene – manekenke so se po pisti sprehodile v črnih, belih, sivih, kožnih in koralno rdečih odtenkih.

max mara
Profimedia

Kosi so zaradi izčiščenih krojev videti zelo klasično in so lahko odlični za sestavljanje osnove ženske garderobe. Predvsem so v Max Mara kolekciji za pomlad in poletje 2022 izstopale jakne in plašči, ki so lepa dopolnitev ozkih kril in preprostih topov. Subtilno umeščena je tudi igra materialov, kjer se v enem samem videzu združijo volna, usnje in bombaž. Posamezni videzi delujejo zelo vsestransko, zaradi svoje strogosti pa so še zlasti primerni za poslovni prostor.

max mara
Profimedia

Več o znamki Max Mara

Italijansko modno hišo je leta 1952 ustanovil Achille Maramotti in je danes prisotna kar v 90 državah in več kot 2.200 trgovinah po vsem svetu. Maramotti se je začel z oblikovanjem oblačil ukvarjati že leta 1947, ime Max Mara pa izhaja iz njegovega priimka Mara in grofa Maxa, ki je bil nekakšen lokalni junak Lombardije. Maramotti je bil eden od prvih, ki je videl, da je prihodnost mode v množični proizvodnji oblačil oblikovalske kakovosti. Med drugim je zaposloval oblikovalce Karla Lagerfelda, Jean-Charlesa de Castelbajaca, Dolce & Gabbana, Narcisa Rodrigueza in Anne Marie Beretta. Danes ima družina Maramotti v lasti kar 35 različnih znamk, poleg Max Mare še Sportmax, Sportmax Code, Weekend Max Mara, Marella, Pennyblack, iBlues, Max & Co. in številne druge.

max mara
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!