Kaj ste po tibetanskem horoskopu, ki velja za enega najbolj natančnih na svetu

Magazin 26. Maj 202405:00 1 komentar
tibetanski menih
Foto: PROFIMEDIA

Tibetanski horoskop velja za enega najbolj natančnih na svetu in je sestavljen iz samo štirih znakov. Ugotovite, kateremu pripadate in katere so vaše ključne vrline.

Pred več tisoč leti se je v gorah Tibeta, kamor še danes v želji po iskanju odgovorov na najbolj intimna vprašanja prihajajo ljudje z različnih koncev sveta, pojasnil tibetanski horoskop. Sestavljen je zgolj iz štirih znakov, vsako znamenje pa simbolizira božanska bitja.

Pajek

Meseci rojstva: januar, februar, marec

Za predstavnike tega horoskopskega znaka je značilno dobro zdravje in neizčrpna energija, zahvaljujoč kateri dosegajo vrhunce v poklicnem in finančnem smislu. Z denarjem pa se na splošno obnašajo nespametno.

Njihovo pravilo je, da velike vsote denarja porabijo za zabavo (nakupovanje, zabave, potovanja in druge življenjske radosti), preostanek meseca pa živijo skromno.

Tibetanski spisi posvečajo pozornost tudi posebnim značilnostim ljudi, rojenih v prvih treh mesecih leta. Pajki vzbujajo pozornost in osvajajo srca s svojim bogatim duhovnim svetom, katerega privlačnost jim lahko marsikdo zavida.

Mravlja

Meseci rojstva: april, maj, junij

Budisti spoštujejo mravlje zaradi njihovega neverjetno trdega dela, visoke ravni organizacije in energije. Majhne pametne žuželke so nenehno zaposlene in si prizadevajo doseči svoje cilje.

Zato ljudje, rojeni v tem znaku, veljajo za odgovorne delavce. Prizadevanja mravelj so vedno velikodušno poplačana in hitijo deliti svojo blaginjo z družino in prijatelji, na katere so navezane.

Škorpijon

Meseci rojstva: julij, avgust, september

V tibetanskem budizmu škorpijon predstavlja pravičnost, oster um, moč in dolgoživost. Ljudje, rojeni v tretji četrtini leta, se odlikujejo po močnem fizičnem in duševnem zdravju, zato običajno živijo dolgo in srečno življenje.

V poklicnem in ljubezenskem življenju gre tem močnim in živahnim ljudem po navadi gladko. Ljudje, rojeni v znamenju škorpijona, so ambiciozni, inteligentni, skrbni in zanesljivi. Tudi drugi se zelo težko uprejo tako karizmatičnim posameznikom.

Želva

Meseci rojstva: oktober, november, december

Želva je po mnenju tibetanskih budistov najbolj nezaščiteno horoskopsko znamenje. Za želve je značilno slabo zdravje in bolezni, zato je zanje ključna beseda opustitev vseh slabih navad. Čeprav jim usoda ni najbolj naklonjena, to ne pomeni, da s pravilnim življenjem ne morejo stvari obrniti sebi v prid.

Pri vzpostavljanju ljubezenskih odnosov se ljubosumje šteje za pomanjkljivost ljudi, rojenih v zadnji četrtini leta. Vendar to ne pomeni, da razmerje z želvami prinaša le trpljenje in nelagodje: so zelo potrpežljive, dosledne in jih raje povezuje družinska vez z eno osebo za vse življenje, piše Sensa.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje