To je prvi uradni portret Williama in Kate

Magazin 23. Jun 202218:59
william in kate
Facebook/The Royal Family

Princ William, vojvoda Cambriški, in njegova žena Catherine, vojvoda Cambriška – oziroma William in Kate, kot ju bolje poznamo – sta bila ovekovečena v prvem uradnem skupnem portretu.

Umetniške upodobitve britanske kraljeve družine niso nič novega, a svojega sta tokrat prvič dobila tudi William in Kate.

Portret sta William in Kate v četrtek prvič videla in tudi razkrila javnosti v muzeju Fitzwilliam v Cambridgeu. Naslikal ju je britanski portretist Jamie Coreth, ki je nalogo dobil leta 2021, je kraljeva družina zapisala na svoji Facebook strani.

Po poročanju People so Williamu in Kate njun prvi uradni skupni portret razkrili med obiskom regije Cambridgeshire, po kateri sta 40-letnika na svoji poroki leta 2011 od kraljice prejela svoja naziva vojvoda in vojvodinja Cambriška.

Kate in William se bosta sicer s svojimi tremi otroki – osemletnim Georgeem, sedemletno Charlotte in štiriletnim Louisom – kmalu preselila v novo hišo v Windsorju, da bi bile bližje kraljici Elizabeti II., poročajo britanski mediji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.