To zimo se v modo vrača priljubljen trend kavbojk iz 70. let

Magazin 12. Nov 202214:45
Kavbojke
Profimedia

Kreativni direktorji in pionirji sloga predstavijo najboljše stilske lekcije za nošenje kavbojk na zvonec za to zimo 2023.

Kavbojke z zvonastim spodnjim delom imajo prirojeno sposobnost, da se sčasoma dvignejo iz pepela. Od 60. let prejšnjega stoletja so si te kavbojke hipijevskega porekla izborile nenadomestljivo mesto v naših omarah. Kralji zabave so dosegli vrhunec slave po zaslugi legend, kot je Cher, ki jih je uvrstila med svoje najbolj neomajne stilske reference.

Kavbojke na zvonec so bile v preteklih letih prenovljene, vendar so ohranile svoje najbolj privlačno bistvo: so vsestranske, funkcionalne in v primerjavi z drugimi obstoječimi silhuetami hlač iz džinsa lahko v videz vnesejo še več osebnosti.

Čeprav so zgoraj omenjene značilnosti več kot dovolj, da razumemo, zakaj bodo v sezoni jesen-zima 2022/23 vse bolj priljubljene, je tu še nekaj več. V tej sezoni niso le vrhunsko funkcionalne in privlačne, temveč tudi zelo modne. Ker smo se zavedali, da bo ta model do konca leta 2022 najverjetneje eden izmed najbolj priljubljenih, smo se lotili izbire najustreznejših stilskih lekcij za njihovo nošenje. Toda … kako nositi hlače na zvonec po vzoru modnih pist jeseni in zime 2022/23? Pokažemo vam.

Z osnovnim videzom

Na modni reviji Alaïa za jesen in zimo 2022/23 se je pokazal močan značaj, ki ga lahko dajo nekatere različice kavbojk na zvonec. V tem primeru je modna hiša predstavila model z visokim pasom, tesno prilegajočo se silhueto v predelu stegen in močno pretiranimi volančki na spodnjem delu. Na modni brvi je bil kombiniran z modrim puloverjem z rahlo napihnjenimi rokavi. Dokaz, da lahko tudi preproste osnove nedvomno dvignejo videz na višjo raven.

ALAIA
Profimedia

Z romantičnim pridihom

Zimmermannova modna revija jesen/zima 2022/23 nam je pokazala, da se tradicionalno spran džins odlično poda k romantičnim silhuetam. Oblikovanje z robovi (in velikimi loki) je zelo prepoznavno in vsakdo, ki jih nosi, bo izžareval osebnost in glamur.

Zimmermann
Profimedia

Polpoln videz džinsa

Modeli, ki spominjajo na začetek drugega tisočletja, so danes v modi, in Christian Siriano je ena od modnih hiš, ki se je odločila, da jih bo v svoji kolekciji jesen-zima 2022/23 oživila. Videli smo, kako model nosi dvodelni džins komplet, ki ga sestavljajo hlače in jakna v dveh različnih odtenkih džinsa. Oblikovanje se zaključi z dodatkom bleščečih rokavic in špičastih pet.

Christian Siriano
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.