Dobro jutro, letalci! Maja končno premiera nadaljevanja – Top Gun: Maverick

Magazin 31. Mar 202207:30 > 17:00 0 komentarjev
Tom Cruise
Karantanija Cinemas

Po večkratnih prestavljanjih zaradi pandemije maja na velika platna končno le prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 36 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo.

Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

TOP GUN MAVERICK_
TOP GUN MAVERICK

Zgodba

Po več kot 30 letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti, se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Zanimivosti:

⦁ Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. ”Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim narediti nov film,” je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.

Top Gun: Maverick
Karantanija Cinemas

⦁ V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je zelo verjeten razlog to, da je stara, debela in videti svojim letom primerna (igralka je stara 64 let, op. a.). Bila pa je vesela, da je vlogo dobila njena igralska kolegica Jennifer Connelly.

⦁ V nadaljevanje se ne bosta vrnila niti Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!