Top 5 profilov na Instagramu za novopečene mamice

Magazin 30. Mar 202315:15
Mama
Profimedia

Vsaka mamica lahko potrdi, da je vloga mame ena najlepših vlog, hkrati pa tudi najtežjih vlog v življenju. Pričakovanja ob rojstvu prvega otroka so nekaj, realnost pa je lahko popolnoma drugačna.

Splet in družbena omrežja pogosto ponujajo idealiziran pogled v materinstvo, le redko pa lahko zasledimo iskrene zapise o izzivih, s katerimi se srečuje ženska od prvega dne rojstva svojega otroka. Prav zato so profili, kjer mamice odkrito spregovorijo o svojih občutkih, toliko bolj dobrodošli.

Drugačna mama

Tina Jakše je mamica šestih otrok – treh deklic in trem fantičev. Prvi trije so se rodili v porodnišnici, drugi trije doma. Je tudi dula, zato brez zadržkov govori o svojih porodnih izkušnjah in vzgajanju otrok.

Sama otroke šola doma, z umirjenostjo in potrpežljivostjo pa ji odlično uspeva krmariti med življenjskimi obveznostmi.

Ana Dolinar Horvat

Igralka in mamica Ronje, Nane ter Lune, zgodbe materinstva lepo povzame v podkastu Mater.

V njem gosti različne gostje, s katerimi brez dlake na jeziku spregovori o ženskem telesu, porodu, materinstvu in vzgoji.

Mimi spomini

Tatjana, učiteljica razrednega pouka in ustvarjalka po duši, ter Irena, mamica dveh navihancev, sta združili moči in oblikovali znamko Mimi spomini.

V sklopu te sta oblikovali projekt Iskreno o materinstvu, ob katerem sta številnim mamicam zastavili vprašanja o prvih dneh po porodu in izzivih materinstva ter jih objavili na IG profilu.

Tjaša Marolt

Mamica dveh navihank in malega navihanca svoje misli skupaj s soprogom Juretom deli v blogu Ljubki nesmisel.

Nepopolna mama

Nepopolna mama je blog, tudi IG profil, na katerem svoje misli in izkušnje zapisuje Eva Lozina, mamica navihanega Luka in nekaj mesecev stare Albe.

Z materinstvom se je soočila s številnimi novimi izzivi ter spoznala, da so informacije na spletu pogosto zavajajoče. Zato se je odločila za lasten blog.

Spremljajte N1 Magazin tudi naFacebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.