Top modni namig: To jesen ne morete zgrešiti s črtasto srajco in pleteninami

Magazin 29. Nov 202216:45
Street Style
Profimedia

Pozabite na asociacije s šolsko uniformo, saj so črtaste srajce uradno postale modna izbira modnih deklet za jesen 2022.

Na podlagi minimalistične estetike, ki je v zadnjih nekaj sezonah prevladovala v modnih kolekcijah, smo videli, da so modne urednice, zvezdnice in vplivnice sprejele nonšalantno, “od fantov izposojeno” privlačnost črtastih srajc. Poleg tega je to popoln kos za jesenske temperature v paru s prijetno pletenino.

Čeprav obstaja nešteto načinov nošenja črtaste srajce, je to sezono modna javnost poudarila bolj ležeren pridih, tako da je zavihala rokave in srajce kombinirala s strganimi kavbojkami in cargo krili.

Pri tem trendu je težko spregledati tudi preppy pridih, in čeprav ne želimo biti podobni najstnicam v šolskih uniformah, je nekaj zelo elegantnega v kombiniranju prevelike črtaste srajce s plisiranim midi krilom in mokasini.

Kar zadeva blagovne znamke, se najprej obrnite na Frankie Shop, kjer so črtaste srajce na voljo v različnih barvah, vključno z rdečo, zeleno in modro. Tudi znamka Sebline je priljubljena izbira klasičnih kosov – ne nazadnje je njena oboževalka tudi Cate Blanchette. Medtem je Arket vedno zmagovalec za klasično krojene različice, le da se ne omejujte na ženski oddelek, saj je tudi v moškem oddelku nekaj čudovitih draguljev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.