Trik, ki bo poskrbel, da vam v čevljih ne bo več drselo

Magazin 22. Feb 202218:15 0 komentarjev
drseči čevlji
Profimedia

Če imate v omari par čevljev, v katerih vam vedno drsi, se lahko te nadloge rešite na zelo enostaven način, ki ne vključuje obiska čevljarja. Za bolj oprijemljive podplate namreč potrebujete le en pripomoček in dve minuti časa.

Vsak od nas se je že znašel v nerodni situaciji, ko nam je zaradi gladkega podplata spodneslo tla pod nogami. V hladnejših mesecih, ko je več možnosti za poledico, je to še bolj pogosto. Ena od rešitev, ki vas lahko reši te nadloge, je gotovo, da čevlje enostavno odnesete k čevljarju, ki bo poskrbel za bolj oprijemljiv podplat. Če za profesionalno popravilo nimate časa, pa lahko uporabite tudi naslednji zelo preprosti trik.

drseči čevlji
Profimedia

Na spletu je ogromno nasvetov, ki se lotevajo problema drsečega podplata – od tega, da v podplat izdolbemo relief, do lepljenja različnih tekstur, ki naj bi zagotovile boljši oprijem, a so ti nasveti pogosto za čevlje zelo invazivni. Med vsemi se nam naslednji trik zdi med najbolj učinkovitimi in preprostimi.

V spodnjem videu si poglejte zelo enostavno rešitev, ki bo v samo dveh minutah poskrbela za boljši oprijem podplatov na vaših drsečih čevljih.

Da vam v čevljih ne bo več drselo, potrebujete samo en pripomoček: pištolo z vročim lepilom. Na podplat z vročim lepilom narišite cikcak vzorec in počakajte, da se dobro posuši. Vzorec bo dodal potrebno teksturo, medtem ko bo lepilo s svojo plastičnostjo poskrbelo za boljši oprijem.

Ta postopek lahko uporabite na različnih čevljih, na podplatu in na peti. Pri tem ni treba, da je vzorec popoln, saj bo le redko kdo videl vaše podplate. Pomembno je le, da vam v čevljih ne bo več drselo in boste lahko ohranili svoje dostojanstvo tudi na najbolj gladkih podlagah.

drseči čevlji
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!