Trump: “Kaj pravite, ali nisem podoben Elvisu?”

Magazin 05. Feb 202411:34 4 komentarji
Donald Trump, Elvis Presley, Social Truth
Foto: Zajem zaslona/TRUTH SOCIAL

Kampanja Donalda Trumpa za ponoven prihod na čelo ZDA postaja vse bolj čudna, menijo mnogi, ne le njegovi politični nasprotniki.

“Že toliko let ljudje pravijo, da sva si z Elvisom podobna. Zdaj je ta fotografija zakrožila po svetu. Kaj menite vi?” To je nekdanji ameriški predsednik Donald Trump v soboto vprašal sledilce na družbenem omrežju Truth Social in delil fotografijo, na kateri je polovica njegovega obraza zlepljena s polovico obraza kralja rokenrola.

Donald Trump, Elvis Presley, Social Truth
Foto: Zajem zaslona/SOCIAL TRUTH

Razlog za objavo ni znan, a nekdanji predsednik se je pogosto primerjal z uglednimi zgodovinskimi osebnostmi, med drugim z Nelsonom Mandelo, Abrahamom Lincolnom, celo z Mono Lizo Leonarda da Vincija, piše Business Insider.

Mnogi so se na družbenih omrežjih norčevali iz Trumpa zaradi naključne primerjave, predvsem njegovi politični nasprotniki.

Račun na omrežju X z imenom Republikanci proti Trumpu je v odgovor preprosto objavil definicijo narcistične osebnostne motnje.

Tudi demokratski strateg Johnny Palmadessa se je oglasil na X in se spraševal o Trumpovem duševnem stanju. “Donald Trump ima očitno demenco,” je zapisal.

Ben Meiselas, soustanovitelj protitrumpovskega političnega akcijskega odbora MediasTouch, je dejal, da so ljudje zaradi Trumpovega nedavnega vedenja, vključno z Elvisovo objavo, “končno videli, kako blodnjava, kognitivno motena in popolnoma čudna je Trumpova kampanja”.

Nekaj podobnega je še isti dan dejal tudi ameriški predsednik Joe Biden: “To je najbolj čudna kampanja, v katero sem bil kdajkoli vključen.” Dodal je še, da je Trumpovo vedenje “še slabše” kot ob njegovi zadnji kampanji leta 2020.

V zadnjih tednih je očitke o Trumpovi kognitivni sposobnosti stopnjevala tudi Nikki Haley, Trumpova republikanska tekmica v predsedniški kandidaturi, še poroča Business Insider.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje