TV-postaja po naključju našla posnetek slavnega pevca, ko je bil še deček

Magazin 11. Apr 202208:08 > 09:01
Delite:
Prince Rogers Nelson
Foto: Profimedia

Ameriška televizijska postaja je pri pregledovanju arhivskega gradiva našla posnetek glasbene legende iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Prince kot 11-letnik na posnetku izrazi podporo stavki učiteljev.

Televizijska postaja iz ZDA je našla arhivski posnetek, v katerem se pojavi znani pevec Prince. Kot 11-letni deček v arhivskem posnetku izrazi podporo stavki učiteljev. Posnetek je nastal leta 1970, v njegovem rodnem kraju Minneapolis. Novinar učence povpraša, kaj menijo o stavki. Eden od učencev pa je bodoča svetovna legenda, Prince Rogers Nelson. Na vprašanje, ali podpira stavko, je Prince odgovoril pritrdilno. K temu je dodal: “Menim, da bi morali učitelji zaslužiti malo več, ker delajo, delajo nadure za nas in vse to.”

Da bi se televizijska postaja prepričala, ali gre res za pop legendo, je fanta primerjala s pevčevimi fotografijami iz mladosti. Za mnenje so povprašali tudi enega od njegovih prijateljev in celo glasbeno zgodovinarko.

Izkazalo se je, da res gre za glasbeno legendo iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Prince je bil znan po uspešnicah, kot so Purple Rain, When Doves Cry, Little Red Corvette, Kiss in Cream.

Pevec je umrl leta 2016, star 57 let. Usoden je bil prevelik odmerek protibolečinskih zdravil.

Komentari

Vaš komentar