Umrl vnuk Boba Marleyja Jo Mersa Marley

Magazin 28. Dec 202213:10 0 komentarjev
Jo Mersa Marley
PROFIMEDIA

V 32. letu starosti je umrl Jo Mersa Marley, ki je bil prav tako kot njegov slavni ded Bob Marley jamajški reggae glasbenik. Njegovo smrt je za revijo Rolling Stone potrdil njegov predstavnik za medije, ki pa ni navedel vzroka. Na vest se je odzval tudi jamajški premier Andrew Holness, ki je pevčevo smrt označil za veliko izgubo za glasbo.

Glasbenik s polnim imenom Joseph Jo Mersa Marley se je rodil v slavni glasbeni družini, njegov oče je bil Stephen Marley, osemkratni dobitnik grammyja, glasbenik je bil tudi njegov stric David Nesta z vzdevkom Ziggy.

V intervjuju za Rolling Stone leta 2014 je Jo Mersa opisal odraščanje, obkroženo z glasbeniki. “Bilo je kot čarovnija, ko sem opazoval, kako ljudje prihajajo k nam in kako poteka celoten delovni proces,” je dejal in dodal, da je vsakič, ko je želel delati domačo nalogo, končal v studiu.

Kljub glasbenemu pedigreju si je želel začrtati lastno pot. “Sodim sicer v novo generacijo Marleyjev, vendar obenem tudi eksperimentiram,” je pojasnil. “Želel bi na podlagi korenin ustvariti nekaj novega,” so njegove besede povzeli pri francoski tiskovni agenciji AFP.

Marley je svoj debitantski album Comfortable izdal leta 2014, lani pa mu je sledil še album Eternal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!