Usodni trenutek, ko se je princ William za vedno zaljubil v svojo Kate

Magazin 03. Sep. 202108:12
Delite:
princ William
Foto: Profimedia

Letos mineva deset let, odkar sta se poročila Kate Middleton in princ William, njuna ljubezenska zgodba, danes navdihuje mnoge, saj veljata za enega najbolj skladnih kraljevih parov, ki že leta velja za neločljivega.

Ljubezenska pravljica vojvodinje Kate Middleton in princa Williama velja za eno najlepših v kraljevi zgodovini, kljub vzponom in padcem, sta danes simbol za sanjsko ljubezen, njuna javna podoba pa je vse do danes nedotaknjena.

Modna revija, ki se je zapisala v zgodovino Mednaslov

Spoznala sta se na Škotskem, kjer sta oba študirala na priznani univerzi St. Andrews in živela v istem študentskem naselju St. Salvator. Vse do leta 2002 med njima niso preskočile iskrice, usodna je bila šele modna revija, kjer je Kate Middleton korakala v zapeljivem modnem perilu, William pa je imel oči na pecljih in se ji ni uspel več upreti.

Zgodovinar Robert Lacey je v svoji knjigi Battle of Brothers: William and Harry – Inside Story of a Family in Tumlt odkril, da je pretkana Kate že pri 19 letih začela razmišljati in planirati, kako bi se približala Williamu in postala njegova žena. Kate se je sprva nameravala vpisati na univerzo v Edinburgu, a ko je v javnost prišlo, katero fakulteto si je izbral William, si je seveda premislila. Odšla je na Škotsko, kjer je leto dni pavzirala, nato pa leta 2001 vpisala zgodovino umetnosti na univerzi St. Andrews.

princ William
Foto : Profimedia

Leta 2006 sta uradno postala par, Kate je takrat dobila tudi svojega telesnega stražarja, William pa si predvsem ni želel hiteti s poroko, saj ni želel ponoviti napake svojega očeta, ki je v zakon odšel veliko premlad. Leta 2007, ko so že vsi pričakovali, da bo sledila poroka, se je par na veliko začudenje javnosti razšel, William je s svojo drago prekinil kar po telefonu. Na srečo sta nekaj mesecev kasneje ugotovila, da ne moreta drug brez drugega in takrat sta svoje ljubezensko razmerje obnovila.

Kate Middleton je kar devet let čakala na prstan Mednaslov

Svet je še naprej čakal na veliki dan, ko bo princ William le zaprosil svojo Kate, britanski tabloidi pa so jo celo začeli klicati Čakajoča Kate. Opogumil se je šele leta 2010, ko jo je zaprosil s prstanom svoje pokojne mame princese Diane, ki ga krasijo safirji in diamanti. William in njegov brat princ Harry sta se namreč dogovorila, da bo šel mamin prstan k tistemu, ki se bo prvi zaročil.

princ William
Foto : Profimedia

Danes sta Kate in William srečno poročena, letos sta slavila že deseto obletnico poroke, v zakonu so se jima rodili trije otroci, princ George, princesa Charlotte in princ Louis. Njuna ljubezenska pravljica danes pri mnogih velja za vir navdih, na Otoku pa sta pravi simbol večne in trdne ljubezni, ki ju čisto nič ne more ločiti.

princ William
Foto : Profimedia
Komentari

Vaš komentar