V 62. letu starosti umrl priljubljeni ameriški igralec

Magazin 13. Dec 202306:55 1 komentar
Andre Braugher
Foto: PROFIMEDIA

Po hudi bolezni je v 62. letu starosti umrl ameriški igralec Andre Braugher. Številni si ga bodo zapomnili po vlogi policijskega načelnika v humoristični seriji Brooklyn Nine-Nine.

Smrt ameriškega igralca Andreja Braugherja so potrdili njegovi agenti.

Rodil se je 1. julija 1962 v Chicagu in diplomiral na univerzi Stanford, nato pa se je vpisal še na slovito umetniško šolo Juilliard, na kateri je študiral igro.

Igralec, ki je v svoji karieri pogosto igral policiste, se je preizkusil tako v dramskih kot komičnih vlogah. Braugherja si bodo številni zapomnili po vlogi policijskega načelnika Raymonda Holta v humoristični seriji Brooklyn Nine-Nine, ki se je predvajala med letoma 2013 in 2021, pa tudi po vlogi vojaka v filmu Bitka za slavo iz leta 1989, za katerega je njegov soigralec Denzel Washington prejel oskarja za najboljšo stransko moško vlogo. Med kritiki je bila precej dobro sprejeta tudi njegova vloga detektiva Franka Pembletona v seriji Homicide: Life on the Street, poroča BBC.

Andre Braugher
Ameriški igralec Andre Braugher je v svoji karieri pogosto igral policista.

Scenarist in producent omenjene dramske serije Tom Fontana je v pogovoru za BBC News v začetku leta pohvalil njegovo prezenco, češ da je igralec pred kamero izžareval karizmo in posebno energijo. “Takšnega igralca na televiziji še nisem videl,” je dejal Fontana. Serija se je sicer predvajala od leta 1993 do 1999, Braugher pa je za vlogo prejel nagrado emmy za najboljšega igralca v dramski seriji. Leta 2006 je nato prejel še emmyja za vlogo v kriminalni drami Thief. Skupno je bil igralec za nagrado emmy nominiran enajstkrat, piše BBC.

Pred smrtjo je Braugher dobil glavno vlogo v Netflixovi skrivnostni zgodbi o umoru, ki se zgodi v Beli hiši. Produkcija drame The Residence pod taktirko Shonde Rhimes je bila med stavko hollywoodskih igralcev in scenaristov sicer prekinjena.

“Prezgodaj si nas zapustil”

Kolegu se je že poklonil soigralec iz televizijske serije Brooklyn Nine-Nine Terry Crews, ki je na družbenem omrežju Instagram zapisal, da je počaščen, ker ga je poznal in imel z njim priložnost sodelovati. “Prezgodaj si nas zapustil. Toliko si me naučil. Vedno bom hvaležen za to, ker sem te poznal. Hvala za tvojo modrost, nasvete, prijaznost in prijateljstvo,” je med drugim zapisal in izrazil sožalje družini pokojnega.

View this post on Instagram

A post shared by Terry Crews (@terrycrews)

Igralec se je leta 1991 poročil z igralko Ami Brabson, ki jo je spoznal na snemanju serije Homicide. Skupaj imata tri sinove.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje