V Dalmaciji županja s plaže odstranila brisače

Magazin 07. Jul 202120:49 > 20:56 0 komentarjev
Brisače
Petra Radić/FACEBOOK

Županja Podgore, manjšega mesta v Splitsko-dalmatinski županiji, je dala s plaže odstraniti vse brisače, s katerimi so si ljudje želeli rezervirati najboljša mesta. "V to se ne bi spustila, če bi me bilo strah, pripravljena sem na negativni odziv," je dejala.

Petra Radić, županja Podgore, ki leži ob vznožju gorovja Biokovo in je del Makarske riviere, je presenetila hrvaško javnost, ko je v začetku tedna s plaže dala odstraniti vse brisače, ki jih turisti uporabljajo za rezervacijo najboljših mest, poroča Slobodna Dalmacija.

V torek je bila županja gostja v Dnevniku hrvaške radiotelevizije, kjer je dejala, da je že v programu na lokalnih volitvah poudarjala predvsem enakost, zaščito okolja in transparentnost. Uzurpacija plaže, tudi če gre samo za brisače, po njenem kaže na neenakost in zanjo predstavlja kaos, ki ga želi odpraviti.

“Ni me bilo strah. Drugače se v to ne bi spuščala. A vsako dejanje sproži reakcijo, tako pozitivno kot negativno. Na to smo bili pripravljeni,” je dejala.

“Nekateri posamezniki, ki oddajajo namestitve, so osramotili vse druge, ker so gostom svetovali tovrstne napačne poteze, kot je na primer rezervacija mesta na plaži z brisačo. Posledično so drugi gostje in domačini prikrajšani za nekaj, kar je javno dobro in bi moralo biti dostopno vsem,” je še dodala v oddaji.

? Pomorsko dobro je javno dobro ?Jučerašnji Festival bespravne gradnje i devastacije prirode pokazao je na vrlo…

Posted by Petra Radić on Monday, July 5, 2021

Svojo odločitev o umiku brisač je županja pojasnila tudi na svoji Facebook strani. “Včerajšnji Festival nedovoljene gradnje in opustošenja narave je na zelo ustvarjalen in pozitiven način pokazal, da se ljudje zavedajo krivic, neenakosti in okupacije hrvaškega ozemlja.”

Nadaljevala je: “Kakršnokoli postavljanje posameznika nad javni interes in proti vsem zakonom in predpisom je na nek način zločin proti meni, tebi in vsem ljudem v naši državi, pa tudi preživljanje “naše elite” s pomočjo njihovih vez in poznanstev.”

Na koncu je še zapisala, da je občina Podgora kraj, kjer sta enakost in spoštovanje reda prioriteta. “Vsi se radi vračajo na take kraje!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!