V Dubaju načrtujejo novo najvišjo rezidenčno stavbo s 104 nadstropji

Magazin 22. Dec 202214:45
najvišja rezidenčna stavba
Profimedia

Izdelovalec nakita in ur Jacob & Co. se bo združil z dubajskim razvijalcem nepremičnin Binghattijem, da bi zgradil Burj Binghatti Jacob & Co. Residences - najvišjo stanovanjsko zgradbo na svetu.

Luksuzno življenje bo kmalu postavilo nov standard, saj sta nepremičninski mogotec Burj Binghatti in draguljar zvezdnikov Jacob Arabo razkrila načrte za gradnjo razkošne rezidence v Dubaju, za katero upata, da bo najvišja stanovanjska zgradba na svetu. Od zapletene arhitekture do neverjetne višine, ta veličastni “mega stolp” bo domoval v finančnem okrožju Business Bay v Dubaju. Stavba se bo ponašala z več kot 100 nadstropji in bo vsebovala stanovanja z dvema in tremi spalnicami, spajem, telovadnico in druge ugodnosti. Kristalno moder neskončni bazen bo gledal na veličastno obzorje Dubaja. Nebotičnik bo za stanovalce poskrbel z ekipo strežajev, ki ponujajo dnevno varstvo, storitve telesnega stražarja, zasebne kuharje in šoferje.

najvišja rezidenčna stavba
Profimedia

To bo spektakularna struktura ne le zaradi svojega vzvišenega dizajna, ampak tudi zaradi partnerstva z enim od vodilnih svetovnih podjetij za luksuzen nakit, Jacob & Co. “Obe naši blagovni znamki sta rojeni iz čiste želje po doseganju tega, kar podira meje,” v sporočilu za javnost pravi Muhammad Binghatti, izvršni direktor in vodja arhitekture Binghatti. “To, kar je Binghatti naredil na področju nepremičnin – z ustvarjanjem blagovne znamke prek posebne oblikovalske filozofije in arhitekturne identitete – je zelo podobno temu, kar je Jacob & Co. naredil v svetu nakita in urarstva.”

najvišja rezidenčna stavba
Profimedia

Partnerstvo je ustvarilo edinstveno in kompleksno zasnovo stavbe s futurističnimi silhuetami, ki odražajo inovativne namene obeh znamk. “Navdih smo črpali iz zapletenih urnih mehanizmov, ki so bili v urah Jacob & Co.,” pravi Binghatti, “in jih vključili v ključne elemente stolpa.” Stavba bo vsebovala tri različice penthousov, vse poimenovane po najbolj priljubljenih urah Jacob & Co. “Notranja zasnova stanovanj bo neposredno navdihnjena z našo edinstveno estetiko,” je izjavil Arabo, predsednik in kreativni direktor Jacob & Co. “Kot nakazuje že ime, je Millionaire Penthouse dragulj v kroni mega stolpnice.” Ta je tudi glavni element veličastne arhitekture, katere cilje je preseči rekord trenutno najvišje stanovanjske zgradbe Central Park Tower v New Yorku.

najvišja rezidenčna stavba
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.