V Mestnem muzeju Ljubljana prva razstava o koronačasih

Magazin 05. Nov 202117:15 0 komentarjev
Koronarazstava razstava
Mestni Muzej Ljubljana

Življenje praznih ulic in tvit komentarji, naročanje hrane na dom, delo in šola na daljavo, poročila o prvem in vseh nadaljnjih okuženih ... V Mestnem muzeju Ljubljana vse to reflektirajo na razstavi o začetkih koronačasa.

Pomlad 2020: novice iz Italije o grozljivih posledicah epidemije covida-19. Virus se je hitro razširil tudi k nam. Slovenija obstane. Ostanemo doma, kuhinje in dnevne sobe postanejo pisarne, šolske učilnice in sejne sobe. Ulice so prazne. Omejeni na občine odkrivamo nepoznane koščke narave v bližini svojih domov … Po dobrem letu in pol so v Mestnem muzeju Ljubljana postavili prvo manjšo refleksijo o koronačasu, ki se je dodobra vpel v naša življenja. Na razstavi prikazujemo zbrana dela, ki so jih v digitalno in fizično zbirko muzeja prejeli v okviru javnega poziva “KORONAPROJEKT Čim prej korono v muzej!”, ki je sledil razglasitvi epidemije lani.

razstava Koronarazstava
Mestni muzej Ljubljana

S pozivom so se v Mestnem muzeju želeli proaktivno odzvati na dane razmere in ostati povezani s širšo lokalno skupnostjo. Že med dogajanjem so vedeli, da je trenutek zgodovinski. Mi vsi pa potencialni pričevalci zgodovine.
Razstava s podobami praznega mesta, tvit komentarji, na dom naročeno hrano, stanovanjskim ambientom, ki služi kot učilnica in pisarna, obiskovalca sooči s časom negotovosti in čez noč spremenjenim vsakdanom, ki nam do tedaj ni bil znan – danes pa ga že vidimo kot zgodovinskega. Razstava je na ogled do 16. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!