V modo se vrača dolgo krilo v slogu 90. let po vzoru Carolyn Bessette-Kennedy

Magazin 26. Jan 202314:00
Dolgo krilo
Profimedia

Minimalistično dolgo ravno krilo v nežnih barvah, ki so ga predstavile modne znamke od Max Mare do Saint Laurenta, spominja na lahkoten slog ikon 90. let.

Minimalistično dolgo krilo, vrnitev klasike 90. let

JOHN F. KENNEDY JNR. RETRO
Profimedia

Letos so blagovne znamke in ulični slog obilno raziskovali temo širokih dimenzij, ki jo ponazarja vrnitev maksi dolžin. Glede na to in z 90. leti, ki so se vrnila v modno zavest, se vračajo minimalistična dolga krila. Slog, ob katerem se takoj spomnite na Gwyneth Paltrow v filmu Izgubljeni raj ali Jennifer Aniston/Rachel Green v seriji Prijatelji iz leta 1997: krila s subtilno linijo A, dolga do gležnjev, ki so videti odlično s preveliko srajco. Nepozabna interpretka tega sloga pa je Carolyn Bessette-Kennedy, ikona lahkotnega šik stila, ki je leta 1999 umrla skupaj z možem Johnom Kennedyjem. Carolyne ga je kombinirala z belo srajco z zavihanimi rokavi ali elegantnim črnim suknjičem in preprostimi črnimi sandalami, ki so danes videti enako moderno kot leta 1999.

John Fitzgerald Kennedy, Jr and Carolyn Bessette
Profimedia

Dolgo krilo, navdihnjeno z 90. leti, različica za zimo 2023 po mnenju oblikovalcev

Iteracija iz leta 2023 vsebuje ves minimalistični pridih 90. let s preprostimi, ravnimi, prilegajočimi se ali komaj raztegnjenimi silhuetami in umirjeno barvno paleto bež, modre, smetanove in črne. Max Mara in Saint Laurent sta v svojih kolekcijah za pomlad in poletje 2023 predlagala neverjetno preproste, a osupljive videze, kot je maksi krilo v kombinaciji z osnovnimi oblačili: prilegajočo se majico, klasično srajco, puloverjem z izrezom ali plaščem.

Saint Laurent
Profimedia

Saint Laurent

Max Mara
Profimedia

Max Mara

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.