V modo se vračajo ikonične superge, ki smo jih oboževali že pred 10 leti

Magazin 27. Feb 202209:30 1 komentar
Superge
Profimedia

Superge s peto Isabel Marant so zagotovo eden najbolj nostalgičnih modnih trendov, ki jih bomo nosili v letu 2022.

Superge, ki so se uspešno prebile v modno leto 2022, so te, ki objamejo vaše gležnje in polepšajo vaš videz. Nostalgičen trend, ki nas popelje naravnost nazaj v leto 2010, in ikonični model, ki ga je lansirala Isabel Marant. Po oživitvi škornjev Ugg (v vseh modnih različicah, ki so naleteli na priznanje novih generacij), je prišel čas, da zopet govorimo o teh ikoničnih supergah.

Opazili smo že, da bo leto 2022 leto nostalgije v številnih pogledih, svoje nostalgično, morda celo sentimentalno mesto pa si zaslužijo tudi te superge.

Morda se marsikdo na tem mestu vpraša, zakaj se pravzaprav vračamo v preteklost, če sama prihodnost toliko ponuja in obeta, in odgovor je v času, v katerem živimo. Nič ni več gotovo, moda pa svojo gotovost lovi s kultnimi, modnimi kosi, ki so nekoč že veljali za trende in bili oboževani, in v tem najdemo bogastvo znamke. Te “vrnitve” so pravzaprav sladko božanje, ki obuja vesele spomine. In seveda so ti “vrnjeni kosi” vrnjeni v pravem pomenu besede, v svoji izboljšani in še bolj ikonični različici.

Jedro nostalgične ustvarjalnosti se ne nanaša samo na najbolj posrečena obdobja, temveč tudi na reinterpretacijo “nedavne preteklosti”, kar smo v resnici doživeli. In tukaj je razlaga preteklega modnega trenda, ki je bil pripeljan na modno revijo, doživel svoj razcvet na TikToku in ga bomo kmalu našli v trgovini in na spletu s kolekcijo pomlad in poletje 2022.

Med kavbojkami z nizkim pasom, jopicami s krznenimi ovratniki, metulji in kristalnimi ogrlicami bomo našli tudi superge, ki jih oblikuje njihova posebna oblika, ki se iz širšega zlije v ožje in s tem vašo nogo dodatno fiksira in objame. In ali veste, kdo stoji za tem ikoničnim modelom? Francoska oblikovalka Isabel Marant, ki je združila estetiko športnih copat z udobjem polne pete za vitko postavo. Superge pa so postale prava modna uspešnica.

Superge s polno peto: od Beketta do Balkseeja

Prvotni model je bil leta 2010 krščen pod imenom Bekett, ker se je rodil iz križanja košarkarskih in rolkarskih čevljev. Isabel Marant je svet športnih oblačil navdušil, da je ustvarila superge s semiš trakovi, zapenjanjem z ježkom in obsežnim jezičkom, a je šla še korak dlje, saj jih je opremila s polno peto. V kratkem času, potem ko jih je nosila Beyoncé v videospotu Love on top, so postale obvezen kos vsake modne garderobe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje