V numerologiji je 12. 12. zelo poseben dan. Zakaj?

Magazin 12. Dec 202207:00
zima sneg
Profimedia

Danes je 12. dan 12. meseca v letu in v numerologiji je 12. 12. zelo pomemben datum. Poglejmo si, zakaj. 

Narayana Montúfar, astrologinja na Astrology.com, pravi, da obstaja veliko razlogov, zakaj numerologi številu 12 pripisujejo dodaten pomen. “Že od antike je imelo število 12 velik pomen v različnih kulturah zaradi številnih razlogov, od numeroloških do matematičnih, arhetipskih in duhovnih,” pojasnjuje. Poudarja, da je naše letno koledarsko leto razdeljeno na 12 mesecev, ure na uri so razdeljene na 12 ur, v zahodnem in kitajskem zodiaku pa je 12 arhetipskih znakov zodiaka. Številka 12 je povsod.

Število 12 je sestavljeno iz ena in dva. V numerologiji je številka ena povezana z neodvisnostjo, individualnostjo, iniciacijo in novimi začetki. Številka dve se nanaša na občutljivost in potrpežljivost.

“Nekaj je v energiji števila 12, da kar kriči po zaključku – naznanja konec cikla, da bi se začel nov,” pravi Montúfar. To velja za datum pa tudi za uro. Če se zdi, da vedno pogledate na svoj telefon, ko je ura 12.12, je to morda znak, da se nekaj v vašem življenju bliža koncu ali da ste začeli na novo. “Njegov pomen je lahko povezan z dokončanjem nečesa v vašem življenju, tako da se lahko pripravite na prehod na drugo stopnjo rasti in razvoja,” pojasnjuje Leslie Hale, psihična astrologinja na Keen.com.

Astrologinja Lisa Stardust pravi: “Po mnenju mnogih mistikov je 12.12 sveta koda, ki je povezana z razsvetljenjem in večjimi spremembami,” pojasnjuje. Montúfar se strinja in pravi, da nekateri verjamejo, da nam ta koda pomaga dvigniti našo frekvenco kot način, da dosežemo višja področja zavesti.

Kako lahko torej izkoristite moč 12. 12.?

To je popoln čas za počitek, za meditacijo, pisanje dnevnika, skrb zase in za uresničevanje vaših sanj. 12/12 je tudi opomnik, da smo v čisto zadnjem delu leta in v pričakovanju prihodnosti. Pripravlja nas na nove začetke.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.