V odličnem novem filmu Volk igra tudi Lily-Rose Depp

Magazin 06. Jan 202212:45
Delite:
film volk, lily-rose depp
Foto: Profimedia

Wolf je psihološki dramski film, ki ga je napisala in režirala Nathalie Biancheri. Gre za mednarodno koprodukcijo Irske in Poljske, v njej pa igrajo George MacKay, Lily-Rose Depp, Paddy Considine, Eileen Walsh, Fionn O'Shea in Lola Petticrew.

Zgodba v filmu Wolf (Volk, op. p) govori o fantu po imenu Jacob (ki ga igra George MacKay), ki trpi za vrsto disforije in verjame, da je volk. Po napadu na brata je prijavljen v psihiatrično bolnišnico, kjer spozna in se spoprijatelji z drugimi pacienti, ki prav tako mislijo, da so živali. Vzpostavi tesno vez s pacientko, znano le pod imenom Wildcat (igra jo Lily-Rose Depp), in skupaj se ponoči sprehajata po hodnikih. Potem ko je Jacob priča brutalnim metodam ravnanja, ki jih izvaja vodja azila, imenovan Zookeeper (oskrbnik živalskega vrta, op. p.), postane globoko razočaran in napade redarja, zaradi česar je zaprt in zapuščen v kletki.

wolf, volk, film
Foto : Profimedia

Wildcat se neke noči prikrade v njegovo kletko in se z njim ljubi, a vse ne gre gladko. Ujame ju medicinska sestra in Jacob je kaznovan z elektrošoki, zaradi česar pacienti psihiatrične bolnišnice skupaj napadejo skrbnika. Wildcat nato osvobodi Jacoba iz kletke in mu omogoči pobeg na prosto v gozd.

Za Lily-Rose Depp je to zelo ranljiva vloga, saj se v filmu veliko plazi, rjove in po živalsko zvija. ”Živali imajo način komunikacije, ki je očitno brez besed, saj so živali. O tem smo se veliko pogovarjali ob pripravah, ki so ustvarile neverbalne in zelo energične oblike komunikacije,” je povedala za revijo NYLON.

volk film
Foto : Profimedia

“Sama vidim zgodbo Volka kot zelo naš svet, saj nikoli ne vemo točno, kje smo,” je za Observer dejala avtorica in režiserka filma Biancheri. “V filmu nikoli ne zapustimo klinike, razen ko se sprehajamo po gozdu, zato sem mislila, da je zame bolj zanimiv način, da raziščem teme, ki jih je sprožila motnja identitete vrste, ne pa sindrom sam,” je še dodala.

Čeprav film ni požel najboljših kritik niti v svojem premiernem vikendu ni zaslužil bajnih vsot, pa je njegova zgodba vredna pozornosti, igra Lily-Rose Depp in Georga MacKaya pa je vrhunska.

wolf, volk, film
Foto : Profimedia
Komentari

Vaš komentar