V ruski republiki prepovedali prehitro in prepočasno glasbo

Magazin 20. Apr 202421:50 0 komentarjev
Ramzan Kadirov, Čečenski predsednik, pleše, Čečenija
Ramzan Kadirov leta 2011 (Foto: PROFIMEDIA)

Prepoved pomeni, da nekaterih sodobnih glasbenih stilov v Čečeniji ni več mogoče poslušati. Oblasti so določile dovoljeni tempo.

Pop ali tehno glasbe in še nekaterih sodobnih glasbenih stilov v ruski republiki Čečeniji ni mogoče več poslušati. V začetku meseca so oblasti prepovedale glasbo, ki je po njihovem mnenju prehitra ali prepočasna, poroča CNN.

Minister za kulturo Musa Dadajev je objavil odločitev o omejitvi vseh glasbenih, vokalnih in koreografskih skladb na tempo od 80 do 116 udarcev na minuto (BPM). Kot je povedal, se je o prepovedi dogovoril z vodjo Čečenske republike Ramzanom Ahmatovičem Kadirovom.

“V skladu s Kadirovovo direktivo regija zdaj zagotavlja, da so čečenske glasbene in plesne stvaritve v skladu s “čečensko mentaliteto in glasbenim ritmom”, s čimer želi “ljudem in prihodnosti naših otrok približati kulturno dediščino čečenskega naroda”, je dodal Dadajev.

V tej kavkaški republiki ob meji z Gruzijo je velika večina prebivalcev muslimanov.

Ob razpadu Sovjetske zveze je Čečenija razglasila neodvisnost, kar je sprožilo dve rusko-čečenski vojni, ki sta se končali z rusko nadvlado. Od leta 2007 Čečenijo vodi Ramzan Kadirov, ki velja za diktatorja, ki republiki vlada s trdo roko in je povsem naklonjen Kremlju.

Kadirova obtožujejo, da svoj položaj izkorišča za zatiranje vseh oblik nasprotovanja, posebej sovražno pa naj bi bil nastrojen do istospolnih ljudi. Po navedbah aktivistov je bilo januarja 2019 pridržanih več deset moških in žensk iz LGBTQ+ populacije, vsaj dva pa sta umrla v priporu. Kadirov je takrat v odgovor dejal, da v njegovi republiki ni homoseksualcev, če pa so, jih je treba odpeljati iz regije, piše CNN.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!