Velik modni navdih za to pomlad: klasične in drzne črte

Magazin 03. Maj 202216:30
trend črte
Profimedia

Črte so ena izmed tistih stalnic, ki je vedno v trendu - pozimi v nekoliko bolj definiranih oblikah in poleti v bolj lahkotnih različicah. Medtem ko so bile do zdaj v toplejših mesecih predvsem priljubljene črte v mornarskem slogu, pa so letos dobile tudi druge variacije.

Črte so zelo dobra izbira predvsem za tiste, ki si želijo bolj razgibanega videza, a jim vzorci in njihovo kombiniranje ni preveč domače. Če je do zdaj večinoma veljalo, da se različnih črtastih vzorcev ne meša med seboj, pa se to pravilo čedalje pogosteje krši. Sicer črte še vedno zelo lepo izpadejo ob enobarvnih oblačilih, lahko pa se za več dinamike kombinirajo tudi z drugimi vzorci, predvsem s cvetličnimi, abstraktnimi in grafičnimi potiski.

Črte so lahko zelo subtilne, lahko pa so precej dramatične. Na nas je, da izberemo črtast vzorec, ki se prilega naši osebnosti in stilu. Najbolj klasične so črno-bele črte, a je tak videz zaradi kontrasta lahko zelo opazen. Če si želimo nekaj več umirjenosti, raje izberemo črte v barvni kombinaciji, ki ni tako kontrastna, kot je na primer modra in vijolična ali siva in modra. Tistim, ki jim mešanje vzorcev ne gre najbolje od rok, priporočamo obleko s črtastim vzorcem – popoln primer je obleka, ki jo je izbrala Holly Willoughby (na sliki spodaj).

trend črte
Profimedia

Rosie Huntington-Whiteley je izbrala zelo klasičen črtast kos – oprijete hlače z zvončastimi hlačnicami. Odlično jih je kombinirala z modrim suknjičem, ki nekoliko omehča drznost vzorca.

trend črte
Profimedia

Za nevpadljiv, a še vedno dinamičen videz izberite črtast blazer, tako kot je to storila Heidi Klum. Zraven je oblekla kavbojke in s tem ustvarila odličen dnevni videz, ki ni le moden, temveč tudi praktičen.

trend črte
Profimedia

Za nekaj več dramatičnosti posnemajte videz Sarah Jessice Parker v seriji Seks v Mestu, kjer je poleg zelo klasičnega črtastega puloverja oblekla precej ekstravaganten kos – tutu krilo. Tega lahko nadomestite tudi s kakšnim bolj klasičnim kosom.

trend črte
Profimedia

Dinamične črte tega videza so v kombinaciji s klasično belo srajco poskrbele zato, da je Meghan Fox pristala na seznamu najbolje oblečenih zvezdnikov tistega trenutka. Ta videz je prava harmonija konservativnosti in seksapila.

trend črte
Profimedia

Videz Vogue Williams je nekaj, kar bomo na ulicah letos poleti videvali zelo pogosto. Maksi obleka v črtastem vzorcu je lahko popoln kos za sprehod po mestu ali tista dopustniška obleka, ki je še jeseni ne boste želeli pospraviti.

trend črte
Profimedia

Črte pa lahko delujejo tudi zelo luksuzno in elegantno. Tokrat v kombinaciji globokega dekolteja, kratke dolžine in svetlečih bleščic, ki jih je Hailey Bieber oblekla v tem čudovitem kosu znamke Balmain.

trend črte
Profimedia
Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.