Velik uspeh Netflixa: Krona prejela emmyja za najboljšo dramsko serijo

Kultura 20. Sep. 202106:37 > 27. Sep. 2021 11:00
Delite:
Olivia Colman
Foto: Peter Nicholls/REUTERS

Emmyja za najboljšo televizijsko dramsko serijo je prejela Krona. Gre za serijo, ki prikazuje življenje britanske kraljeve družine, v središču je seveda kraljica Elizabeta II.

Netflix je na sinočnji podelitvi televizijskih nagrad emmy v Los Angelesu pobral kar dve glavni nagradi, in sicer za najboljšo televizijsko dramsko serijo (Krona) in za mini serijo ali televizijski film (The Queen’s Gambit). Med komičnimi serijami je slavil Ted Lasso.

Medij za predvajanje spletnih vsebin Netflix je z dramo o britanski kraljevi družini prvič doslej osvojil emmyja za dramsko serijo. Krona, ki je že osvojila številne druge emmyje, je ugnala konkurenco serij The Boys, Bridgerton, Deklina zgodba, Lovecraft Country, The Mandalorian, Pose in This is Us.

Globalni šahovski hit The Queen’s Gambit je v kategoriji mini serij ali televizijskih filmov premagal serije I May Destroy You, Mare of Easttown, The Underground Railroad in WandaVision.

Po pričakovanju je emmyja za najboljšo komično serijo osvojil Ted Lasso (Apple TV+), ki je ugnal serije Black-ish, Cobra Kai, Emily v Parizu, Stevardesa, Hacks, PEN15 in The Kominsky Method.

Komentari

Vaš komentar