Velika napaka, ki jo številni delajo pri odmrzovanju mesa v mikrovalovki

Magazin 09. Nov 202311:24 0 komentarjev
ZAMRZNJENO MESO
Foto: PROFIMEDIA

Ste med tistimi, ki vas mikrovalovna pečica pogosto reši, ker mesa niste pravočasno vzeli iz zamrzovalnika? Če ste, potem je dobro, da ste pri tem izredno previdni.

Splošno znano je, da v mikrovalovno pečico ne smemo dajati kovinskega pribora, posode in aluminijaste folije. Manj znano pa je, da v mikrovalovno pečico prav tako ne sodijo vsa živila (na primer fižol in trdo kuhana jajca). Tudi pri zamrznjenem mesu pa je potrebna določena previdnost.

Mikrovalovna pečica je sicer odličen pripomoček za hitro odmrzovanje mesa, če smo ga pred pripravo obroka pozabili pravočasno vzeti iz zamrzovalnika. A je treba biti pri tem zalo pazljiv, pišejo na portalu Punkufer.

Ugotovitve ameriškega ministrstva za kmetijstvo namreč kažejo, da moramo tako odmrznjeno meso uporabiti takoj in ga toplotno obdelati. Odkrili so, da se kmalu po hitri odmrznitvi v toplejših delih mesa začnejo tvoriti bakterije, zaradi katerih se meso pokvari. Bolj priporočljivo je, da tudi v mikrovalovni pečici meso skušate odtajati počasneje, na 20 do 30 odstotkih zmogljivosti gretja pečice. Idealno temperaturno območje za razvoj bakterij je med okoli 5 in 60 stopinj Celzija.

Sicer pa je seznam stvari, ki jih ne smete dajati v mikrovalovno pečico, veliko daljši od kovinskega pribora in aluminijaste folije. O tem smo nedavno že pisali v članku: Česa ne smete dati v mikrovalovko? Seznam je daljši, kot ste morda mislili

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!