Veliki igralci Hollywooda, najmanjši le po rasti

Magazin 05. Sep 202214:45
Dwayne Johnson
Profimedia

Nekateri največji hollywoodski igralci merijo malo v višino, a jih to ni nikoli oviralo pri grajenju kariere - če drugega ne, mojstri kamere poskrbijo za ''optično prevaro''.

Ed Sheeren, Tom Cruise, Kanye West, Jonah Hill, Robert Downey Jr., Bruno Mars merijo tam okoli 170 centimetrov, a so proti nekaterim drugim zvezdnikom pravi ”velikani”. Izbrali smo 8 igralcev, ki so zgradili veliko kariero ne glede na to, da nimajo manekenske višine. Tako smo lahko pomirjeni, da sta tudi v svetu lepih in slavnih pomembna predvsem talent in šarm.

Michael J. Fox, 61 let, 160 cm

Tracy Pollan in Michael J Fox
Profimedia

Kanadski igralec je svetovno slavo požel pred 37 leti, ko je zaigral v veliki filmski uspešnici Nazaj v prihodnost (1985). Znan je tudi po igranju v priljubljenih serijah Družinske vezi (1982–1989) in Vsi županovi možje (1996–2000). Michael se je leta 2000 delno upokojil zaradi napredujoče Parkinsonove bolezni, ki so mu jo diagnosticirali pri 29 letih. Od takrat posoja glas animiranim likom ter se občasno pojavi v kratkih stranskih vlogah v filmu ali teve seriji.

Kevin Hart, 43 let, 162 cm

Kevin Hart
Proimedia

Priljubljeni komik je verjetno najbolj znan po igranju v filmih v paru z orjakom in najbolj mišičastim hollywoodskim igralcem Dwaynom Johnsonom. Kevin in Dwayne se pogosto šalita in tudi žalita na račun telesnih značilnosti in Kevinova postava je seveda ves čas na udaru.

Peter Dinklage, 53 let (129 cm)

Peter Dinklage
Profimedia

Peter, ki se je rodil z ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost, je zaslovel v vlogi Tyriona Lannisterja v nanizanki Igra prestolov, za katero je dobil tri emmyje in zlati globus. Izjemno karizmatični igralec, ki je poročen in ima dva otroka, je leta 2021 navdušil kot glavni protagonist v glasbeni romantični drami Cyrano.

Danny DeVito, 77 let, 147 cm

Danny DeVito
Profimedia

Izjemni karakterni igralec se je rodil z genetsko napako, imenovano Fairbanksova bolezen, ki vpliva na rast kosti. Kljub majhni postavi je DaVito dokazal, da je rojen za velike stvari, in kot igralec je med svojimi stanovskimi kolegi zelo cenjen in priljubljen.

Dustin Hoffman, 85 let, 162 cm

Dustin Hoffman
Profimedia

Dvakratni prejemnik oskarja za glavno vlogo je leta 1970 zaigral v filmu Mali veliki mož. Film je mešanica vestrna, drame, komedije in tragedije in pripoveduje življenjsko zgodbo človeka, ki so ga kot desetletnika ugrabili Indijanci plemena Čejen. Med odraščanjem so ga zaradi nizke rasti ter velikega in pogumnega srca poimenovali mali veliki mož (Little big man).

Joe Pesci, 79 let, 160 cm

Joe Pesci, Martin Scorsese
Profimedia

Nepozabni Pesci je zaigral v številnih izjemnih vlogah, med drugim tudi lopova v najpopularnejšem božičnem filmu vseh časov Sam doma (1990). Vseeno si ga je večina najbolj zapomnila po nenadkriljivi upodobitvi psihopatskega gangsterja Tommyja DeVita v filmu Dobri fantje (1990). Za vlogo je prejel tudi oskarja za najboljšo stransko vlogo. Na fotografiji je s še enim majhnim moškim, a velikim režiserjem – Martinom Scorsesejem.

Danielle Radcliffe, 33 let, 165 cm

Harry Potter
Profimedia

Daniel je postal svetovno znan že pri 12 letih, ko je leta 2001 prvič upodobil Harryja Potterja v istoimenski filmski seriji. Za razliko od nekaterih drugih otroških filmskih igralcev se je Daniel izkazal tudi kot odrasli igralec. Svoj talent kaže tako kot glavni kot karakterni igralec in dela mu nikakor ne primanjkuje.

Elijah Wood, 41 let, 165 cm

Elijah Wood
Profimedia

Igralec je leta 2001 zaslovel prav po zaslugi svoje nizke rasti saj so producenti za vlogo hobita (pritlikav sorodnik človeka) Froda v filmski triologiji Gospodar prstanov iskali nekoga, ki ni ravno visok.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.