Veste, kako zelo kraljevsko je živela sestra kraljice Elizabete?

Magazin 18. Okt 202115:10 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta
Profimedia

Sestra britanske kraljice Elizabete princesa Margaret je bila pravo nasprotje svoje sestre in zdelo se je, da nimata prav nič skupnega.

Princesa Margaret je odrasla v kraljevi družini in obkrožena z vsem bogastvom tega sveta, a ji to ni prineslo pretirane sreče. Odraščanje v senci starejše sestre kraljice Elizabete je privedlo do tega, da se je morala odreči svoji veliki ljubezni in glavno vlogo prepustiti Elizabeti, kar jo je večkrat spravljajo v obup, so zapisali pri Daily Mailu.

Princesa Margaret
Profimedia

Živela je kot prava kraljica

V nasprotju s kraljico Elizabeto njeni mlajši sestri, princesi Margaret, ni bilo treba paziti na vsak svoj korak, zato si je večkrat dovolila, da je hodila po robu in preizkušala, kje so meje kraljevih pravil in do kod še lahko gre. Zaradi divje narave se je je kmalu prijel nadimek princesa zabav, med slavnimi je imela številne prijatelje in rada se je zabavala pozno v noč ter občasno popila kakšen kozarček ali dva preveč.

Njen vsakdan je bil povsem drugačen od vsakdana kraljice Elizabete. V resnici je bila prav Margaret tista, ki je živela kot kraljica, čeprav to ni bila. Jutra je tako začenjala z zajtrkom v postelji, ki se je končal s šilcem vodke, kosilo pa je vedno pojedla v družbi kraljice Elizabete, s katero je imela tudi direktno linijo, da jo je lahko poklicala, kadarkoli si je zaželela.

Po zajtrku je v postelji rada ostala še dve ali tri ure in poslušala radio ter prebirala dnevno časopisje. Časopis je po navadi ležal povsod okoli postelje kot tudi številni cigaretni ogorki, saj je bila princesa strastna kadilka, ki se ji cigaretam nikakor ni uspelo odpovedati.

Ko se je odločila, da je čas, da vstane iz postelje, je sledila dišeča kopel, kjer je rada uživala urico ali dve, zato so ji morali vodo vmes nekajkrat pogreti, po kopeli pa se je urejala, da bi bila pripravljena na kosilo s kraljico, ki ga nikoli ni želela izpustiti.

Hrana je bila vedno postrežena na srebrnem priboru, s kraljico pa sta si ob kosilu radi privoščili tudi kozarček ali dva vina, po koncu kosila pa je vedno sledilo tudi sadje in nekaj izbranih sirov, ki sta jih s kraljico oboževali.

Deli njenega življenja so bili prikazani tudi v Netflixovi seriji Krona, kjer so se osredotočali tudi na njeno ljubezensko življenje, ki je zaradi njenega kraljevega statusa precej trpel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!