Video razdelil splet: “Nihče na letalu se ne zaveda, kako blizu katastrofe smo”

Magazin 26. Maj 202405:00 1 komentar
ženska na letalu
Posnetek zaslona/TikTok

"Nihče na tem letalu se ne zaveda, kako blizu katastrofe smo," je potnica naslovila video, ki je od objave nabral skoraj štiri milijone ogledov.

Potnica v videu, ki ga je objavila na družbenem omrežju TikTok, razkrije, da je pravkar pojedla Snickers, nato pa je stevardesa sporočila, da na tem letu veljajo izredna pravila.

“Na krovu letala imamo potnika s hudo alergijo na oreščke. Zato vas prosimo, da ne uživate oreščkov ali odpirate izdelkov, ki ste jih prinesli s seboj, če vsebujejo oreščke,” je sporočila stevardesa.

Potnico je zgrabila panika, saj se je bala, da bo njeno dejanje pri potniku sprožilo hudo alergijsko reakcijo, zato je trdno zaprla usta in upala na najboljše.

Zgodba se je srečno končala, video pa je uporabnike razdelil na pol. Nekateri so namreč sočustvovali z ljudmi, ki majo tako močne alergije, da so potrebni takšni ukrepi. “Na letalu raje nikoli ne jem oreščkov, ker ne bi mogla živeti sama s sabo, če bi s tem koga ubila,” je denimo komentirala ena od uporabnic družbenega omrežja.

“V zaprtih javnih prostorih raje nikoli ne jem oreščkov,” je svoje še bolj dosledno ravnanje opisala druga.

Večina pa jih je bila mnenja, da alergije drugih niso njihov problem. “Jaz bi zagotovo ignoriral prošnjo. Alergije drugih niso moj problem,” je menil uporabnik.

“Ne, naj se oblečejo v skafander. Ne morejo od vseh na letalu zahtevati, da ne jedo edine hrane, ki jo strežejo,” je zapisal drugi. “Bilo bi mi vseeno, ne samo da bi jih jedel, še pihal bi zraven, da se razširi naokoli,” pa se je glasil eden izmed bolj nesramnih in neuvidevnih komentarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje