Vila, ki so jo dekleta najela prek “Bookinga”, ne obstaja

Magazin 31. Maj 202317:31 0 komentarjev
Vila v Positanu
AIRBNB

Skupina enajstih ameriških deklet je med potovanjem po Evropi ugotovila, da so jih preslepili, saj se je izkazalo, da italijanska vila, ki so jo najela, v resnici ne obstaja. Ena od njih, tiktokerka Alix Earle, je izkušnjo delila s petimi milijoni sledilcev, nato pa jim je na pomoč priskočil Airbnb.

Sanjski tritedenski oddih ameriške tiktokerke Alix Earle in njenih prijateljic po Evropi se je, ko so z Ibize prispele v Italijo, spremenil v nočno moro.

Ko so ob polnoči prispele na letališče v Positanu, se je izkazalo, da so jih ponudniki namestitve preslepili: vila, ki so jo dekleta najela prek platforme, ki se je izdajala za priljubljeno platformo Booking.com, ni obstajala, pa tudi avta, ki naj bi jih do tja zapeljal, ni bilo. Earle je z več kot petimi milijoni sledilcev delila, da nimajo pojma, kam naj gredo.

Noč so, kot piše Business Insider, prijateljice preživele v edinem hotelu, ki jim ga je uspelo rezervirati v tako kratkem času, a nastanitev je bila zanje premajhna, saj so morala po štiri dekleta spati v eni postelji. Že naslednjo noč so, zahvaljujoč Bookingovemu konkurentu Airbnbju, prespale v razkošni vili nad Sredozemskim morjem.

Na pomoč priskočil Airbnb

TikTok, ki je zbral 5,8 milijona ogledov, so očitno videli tudi odgovorni pri Airbnb, ki podobno kot Booking posreduje med ponudniki in iskalci namestitev. Videoposnetek so komentirali z besedami: “Punca, ne skrbi. Naši ljudje te že kličejo.” In res, Airbnb je dekletom uredil nastanitev v vili v Positanu, ki jo je Earle na svojem profilu opisala kot grad, podoben vili iz serije Beli lotos. Vila je bila opremljena z masažno mizo, savno in notranjim bazenom. Po navedbah portala cena najema vile za eno noč dosega vrtoglavih 5.888 evrov – ki jih dekletom seveda ni bilo treba plačati.

Vila v Positanu
AIRBNB

Velikodušno potezo podjetja so uporabniki TikToka označili za genialno marketinško strategijo. Videoposnetek, v katerem se je 22-letnica zahvalila Airbnbju, sta si namreč ogledala že več kot dva milijona ljudi. V bitki za turistične namestitve je v tem primeru vsekakor zmagal Airbnb – čeprav Booking za prevaro ni bil odgovoren.

Kot so pri podjetju Booking povedali za Business Insider, se prevara namreč ni zgodila na njihovi platformi, temveč na lažni spletni strani, ki se je zanje izdajala. Po pozivih Bookinga je bila prevarantska spletna stran umaknjena s spleta.

A tudi če bi se ta prevara zgodila na Bookingovi platformi, je njihova odgovornost minimalna. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, so odgovorni zgolj za povračilo stroškov, ki so nastali kot neposredna posledica njihove napake, ne pa tudi za produkt, storitev ali dejanje ponudnika storitev. “Ničesar ne obljubljamo o produktih in storitvah ponudnikov storitev. Pravilna izbira je v celoti vaša odgovornost.”

Pri rezervaciji nastanitev je torej treba biti previden, saj vam brez milijonov sledilcev na TikToku Airbnb morda ne bo tako hitro pripravljen priskočiti na pomoč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!