Volkswagen dodaja novo znamko

Magazin 23. Maj 202213:45 0 komentarjev
znamka Scout
VW

Pri nemškem proizvajalcu so potrdili, da bodo portfelju dodali novo znamko - Scout. Zaenkrat pač samo za ZDA.

Ne, ime nima nič skupnega z blago terenskimi izvedenkami Škodinih modelov. Pri imenu Scout gre za oživljeno ime iz polpretekle ameriške zgodovine. Pravzaprav je bil Scout model znamke International Harvester, ki je po propadu prešla pod lastništvo tovornjakarske znamke Navistar. To je Volkswagen (pravzaprav Traton) kupil leta 2020, da bi prek tega imena povečal svojo prepoznavnost in delež na tako pomembnem trgu, kot je ZDA.

Z imena so spihali prah

Scout
VW

International se je v 60. in 70. letih osredotočil predvsem na robustne terence in poltovornjake oziroma popularne pick up modele. Zadnji v vrsti je bil prav model Scout II, ki so ga proizvajali do leta 1980. Tehnično osnovo pa je nudil tudi malo znani švicarski znamki Monteverdi za modela Safari in Sahara v poznih 70. letih. No, zdaj čaka Scouta zanimiva preobrazba …

Pri Volkswagnu so namreč potrdili, da bo Scout nastopil na trgu v ZDA kot samostojna znamka z robustnimi terenskimi vozili in poltovornjaki, seveda pa bodo vsi novi modeli gnani z elektriko. Prvi prototipi bodo nared že drugo leto, serijska izdelava pa naj bi se začela leta 2026. Ti modeli so seveda ključnega pomena za uspeh na trgu, kot je ZDA. Tam želi VW namreč doseči 10-odstotni tržni delež.

Platforma, kot je še ni bilo

Scout
VW

Pri tem je še nekaj špekulacij glede tehnologije, toda predsednik uprave Herbert Diess je povedal, da bodo vsi novi modeli narejeni na specifični platformi za električna vozila, ki je pri znamki še niso imeli v ponudbi. Volkswagen bo za ta namen ustanovil tudi novo podjetje, ki bo povsem samostojno, spadalo pa bo pod znamko VW AG.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!