Volkswagen iz Golfa po vsega treh letih umika sporen element

Magazin 28. Okt 202212:45
Volkswagen Golf
Volkswagen

Vse od predstavitve nove generacije so na ta račun prejemali številne kritike, zato so se odločili za ukrepanje.

Avtomobilski proizvajalci v imenu napredka vseskozi strmijo v prihodnost in ob tem razvijajo vedno nove rešitve. Te so med kupci sprejete z različnimi občutki, nekatere dobro, nekatere pa tudi slabo. In če so pri Volkswagnu ob predstavitvi zadnje, osme generacije modela Golf kot eno večjih novosti predstavljali funkcijo kapacitivnih tipk na volanskem obroču, je bila ta med kupci sprejeta precej mlačno, če ne celo z odporom.

Kot se je izkazalo, je namreč uporaba tovrstnih stikal (kakršna sicer uporabljajo tudi drugi avtomobilski proizvajalci) včasih celo nekoliko časovno zamudna in nerodna, zaradi česar so večkrat naletela na različne kritike, Volkswagen pa jih tudi ni namenil vsem svojim modelom. Še več, očitno se jim bodo zdaj celo odpovedali.

Volkswagen Golf
Volkswagen

Kot je nedavno razkril prvi mož znamke Volkswagen v zapisu na družbenem omrežju Linkedin, bodo pri proizvajalcu Volkswagna omenjeno rešitev v prenovljeni različici aktualne generacije modela Golf umaknili iz ponudbe. Za to potezo pa so se odločili prav zaradi nagovarjanja njihovih kupcev.

V prenovljenem Golfu osme generacije bodo tako na volanskem stikalu ponovno klasične tipke, volanski obroč pa bo v celoti povzet po lansko leto prenovljenem Polu. Sicer pa bo nekdaj najbolje prodajani model znamke na trg v prenovljeni podobi zapeljal še pred koncem leta, na kar ne nazadnje kažejo tudi preizkusni trki, ki se jih je avtomobil že udeležil. Novosti sicer ne bo veliko, še največja bo nov in precej večji zaslon info-zabavnega sistema.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.