Volkswagen nepričakovano ukinja enega največjih projektov

Magazin 26. Nov 202217:15 0 komentarjev
Volkswagen
Profimedia

Z njim bi se neposredno zoperstavil Tesli in njenemu napredku, po zaslugi katerega še naprej osvaja evropski trg.

Nemški Volkswagen je pred dobrega pol leta, natančneje v začetku marca, predstavil svoj nov in velik ambiciozen projekt, poimenovan Infinity. Tedaj so napovedali pospešitev proizvodnje električnih vozil in veliko novosti ter sprememb na področju modelne palete. Vrh tega je bila napoved novega avtomobila in pa nova tovarna v bližini obstoječe v mestu Wolfsburg.

Novi avtomobil naj bi bil približno tako velik kot Passat, ponujal pa naj bi daljši električni doseg kot katerikoli do zdaj predstavljen avtomobil nemške znamke pa tudi avtonomno vožnjo četrte stopnje. A projekt, vreden kar dve milijardi evrov, je Oliver Blume, generalni direktor Volkswagna, zdaj po poročanju tiskovne agencije Reuters nenadoma zaustavil.

Volkswagen ID. Life
Volkswagen

Omenjeni projekt je veljal za velik korak naprej na področju razvoja elektromobilnosti, po njegovi zaslugi pa naj bi Volkswagen naposled močno zmanjšal razliko do znamke Tesla. Kakšen je bil razlog za zaustavitev projekta, sicer ni znano, domnevno pa naj bi Blume zahteval revizijo projekta, kar pomeni, da projekt še ni bil dokončno ukinjen.

Nova tovarna naj bi sicer prinesla tudi uvedbo nove platforme SSP, Volkswagen pa bi z njeno pomočjo dosegel tudi močno pospešitev proizvodnje svojih avtomobilov. Trenutno namreč za izdelavo enega primerka modela ID.3 potrebujejo kar 30 ur, kar je trikrat toliko, kot recimo potrebuje Tesla za izdelavo enega primerka Modela Y.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!