Volkswagen Passat odslej le še v eni karoserijski izvedbi

Magazin 13. Jan 202213:45
Delite:
Volkswagen Passat
Foto: Volkswagen

Variant ostaja v ponudbi do prihodnjega leta, ko bo doživel novo generacijo. Zadnja limuzina je medtem že zapeljala iz proizvodnje.

Volkswagen Passat velja za enega izmed ključnih prodajnih modelov znamke iz Wolfsburga. Naslednje leto bo ne nazadnje praznoval 50. rojstni dan, doslej pa so pri Volkswagnu predstavili šest generacij modela. Ta je bil skozi leta na voljo kot trivratni kupe, petvratna limuzina in štirivratna limuzina ter kot kombi, pri nas znan kot Variant. Ta pa z začetkom letošnjega leta ostaja edini, ki bo kupcem še na voljo.

Kot se je pred časom že šušljalo, so se namreč pri Volkswagnu odločili in z začetkom tega leta zaključili proizvodnjo limuzinskega Passata. Ta je že izginil tudi iz konfiguratorja slovenskega zastopnika, na voljo pa bodo le še morebitna vozila iz zaloge. A to vendarle ne pomeni konca za priljubljeni model. Izvedba Variant namreč ostaja v ponudbi do nadaljnjega, naslednje leto pa bo dobila povsem novo podobo.

Za Varianta le še ena generacija?

Passat šeste generacije bo tako izdelan na prenovljeni platformi obstoječe generacije, MQB. Ob tem se je nekaj časa ugibalo, ali bo limuzinsko izvedbo nadomestil nekoliko večji in dražji Areteon, a glede na to, da je slednji dobil tudi izvedbo z ”nahrbtnikom”, je to le malo verjetno. Jo bo pa najverjetneje nasledil povsem nov Volkswagnov model, zaenkrat imenovan Aero B, ki bo predstavljen prihodnje leto.

Aero B bo po drugi strani zasnovan kot izključno električni avtomobil. Temeljil naj bi na konceptu ID Space Vision, ki je bil predstavljen leta 2019 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Pozneje naj bi omenjeni avtomobil prejel tudi kombijevski zadek, zaradi česar se zdi, da bo sedma generacija Passata zadnja pred pokojem.

Komentari

Vaš komentar