Vozniško dovoljenje pridobila v 960. poskusu: “Sem odlična voznica” (VIDEO)

Magazin 30. Mar 202313:54 komentarjev
Zajem zaslona/YOUTUBE

Pridobivanje vozniškega izpita je za marsikoga stresno. A kaj pravite na zgodbo Južne Korejke, ki je vozniško dovoljenje pridobila v 960. poskusu? 69-letnica pravi, da se ji je z ramen odvalilo veliko breme in da je odlična voznica.

Iz Južne Koreje prihaja prav posebna zgodba o 69-letni Ča Sa Sun, ki ji je uspelo pridobiti vozniško dovoljenje v 960. poskusu.

Čeprav se je vse skupaj dogajalo pred desetletjem, se je zgodba v spletni sferi razplamtela šele zdaj.

Po poročanju Daily Maila se je vozniška avantura Sa Sun začela leta 2005. Takrat prvič ni opravila teoretičnega dela o cestnoprometnih predpisih.

Nato je sledila kopica neuspehov, a Južne Korejke to ni odvrnilo in je test ponavljala, dokler ga ni uspešno opravila. Teoretični del je po pisanju omenjenega medija opravljala vsak dan, pet dni na teden, več kot tri leta.

Uspelo ji je po petih letih v 860. poskusu, ko je dopolnila 69 let. Nato je sledil še praktični del. Tudi v tem delu ni ravno blestela, a je po stotih poskusih vendarle opravila tudi tega. Po pisanju tujih medijev je za pridobitev vozniškega dovoljenja porabila približno 12.500 evrov.

Ko je končno opravila vozniški izpit, se je tako Sa Sun kot njenemu inštruktorju z ramen odvalilo veliko breme. “Ko ga je končno opravila, je sledilo pravo slavje. Ves ta čas nismo imeli dovolj poguma, da bi ji povedali, naj vendarle preneha,” je povedal njen inštruktor Park Su Jeon.

Po opravljenem vozniškem izpitu je 69-letnica, ki je za lokalni medij povedala, da je odlična voznica, zaradi vztrajnosti postala nacionalna zvezda, južnokorejski proizvajalec avtomobilov Hyundai pa ji je celo podaril povsem novo vozilo v vrednosti 13 tisoč evrov. Bila je tudi glavna zvezda v njihovem oglasu, ki si ga lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS