Vrača se retro model kratkih hlač: kako jih kombinirati?

Magazin 29. Jul 202213:15
Delite:
Bermuda hlače
Foto: Profimedia

Če ste ljubitelji ležernih poletnih hlač, je dobra novica, da se to sezono bermuda hlače vračajo na sceno v velikem slogu.

Modeli kratkih hlač, na čelu s klasičnimi bermudami, tudi to poletje veljajo za velik trend, poleg kolekcij priznanih dizajnerskih znamk pa ti prepoznavni modeli enako krasijo police dostopnih high street trgovin.

Z značilnimi širokimi hlačnicami, ki so glede na model videti skoraj kot krilo, te hlače pogosto zamenjujemo s klasičnimi kratkimi hlačami. Pri bermudah pa velja eno pravilo – hlačnice segajo vsaj do kolen, to sezono pa so zelo zaželeni modeli s širšimi hlačnicami.

Bermuda kratke hlače so hlače nekoliko širšega kroja, ki se končajo nad koleni ali segajo do kolen. Mimogrede, bermuda svoje ime dolguje istoimenskemu arhipelagu v Atlantiku. Tam so kratke hlače del običajnega moškega pisarniškega oblačila in se nosijo skupaj z dokolenkami, srajco in kravato.

Bermuda hlače izvirajo iz kraljeve mornarice: proti koncu 19. stoletja so bili na Bermudskem otočju nameščeni britanski vojaki, ki jim je zaradi tropskega podnebja v dolgih hlačah kmalu postalo vroče. Hitro so jih odrezali do kolen in takrat je nastala nova oblika hlač! Bermuda kratke hlače so se v ženski modi prvič pojavile v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in hitro postale priljubljene kot hlače, ki so idealne za vsakodnevno nošenje.

Še več navdiha, kako jih kombinirati, najdete spodaj.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar