Vračajo se pisane hlačne nogavice, kakršne smo nosili na začetku tisočletja

Magazin 28. Jan 202313:45
Versace
Profimedia

Vpadljive barvne ali vzorčaste najlonke se počasi vračajo, tako kot številni trendi iz preteklosti.

Zadnja leta lahko z gotovostjo rečemo, da TikTok narekuje modne in lepotne trende. Tradicionalno se moda giblje v 20-letnem ciklu trendov, vendar se zaradi hitrega tempa aplikacije (a tudi vse manjše pozornosti njenih uporabnikov) že vračamo k videzom, ki smo jih nosili tudi pred 10 leti.

Versace
Profimedia

To pomeni, da se trendi, ki smo jih nosili malo po začetku drugega tisočletja, kot so prečka na stran, neurejena senčila in balerinke, počasi vračajo v mainstream, zadnji dodatek na seznam pa so drzne, barvite pajkice.

Versace
Profimedia

Od Versacejeve kolekcije za pomlad 2023 so modne piste prevzeli neonsko vijoličasti in limetino zeleni odtenki. Estetika v slogu Barbie je še vedno aktualna, zato so se vroče rožnate hlačne nogavice znašle na Valentinovi modni reviji za jesen in zimo.

Versace
Profimedia

Pikčaste najlonke v živahnih barvah so doživele svoj trenutek v kolekciji Rafa Simonsa za pomlad 2023. Drzne hlačne nogavice so se sprehodile tudi po modni brvi pariškega tedna mode na reviji Victorie Beckham, medtem ko je Marc Jacobs predstavil hlačne nogavice s cvetličnimi in karirastimi vzorci.

Vrnitev tweeja

Zunaj modnih pist doživljamo vrnitev barvnih hlačnih nogavic predvsem z vrnitvijo balerink, ki so postale najljubša obutev generacije Z. Umetnica Brigitte Crisp je skovala izraz ballerina sleaze, ki združuje balletcore in indie sleaze estetiko – za opis ostrega ženstvenega trenda, ki postaja vse bolj priljubljen.

Tiktokerka Camille Hovsepian deli svoje nasvete za oblikovanje vpadljivih najlonk. Nosi jih namreč v kombinaciji s čevlji iste barve za eno samo neprekinjeno linijo.

@camilleeian #greenscreen #fyp #fashiontiktok #fashiontiktok #nyfw2022 #nyfw #fallfashion #pinterestaesthetic #falltrends #redtights #tights #newyorkfashionweek ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Drzne in svetle barve so v skladu z gibanjem maksimalizma, ki je med pandemijo preplavil modni svet kot oblika pobega. Trend ekscentričnih najlonk se nanaša tudi na vrnitev twee estetike, ki sta jo popularizirali Alexa Chung in Zooey Deschanel s svojim ženstvenim in preppy stilom. Twee se poklanja modi 60. let, predvsem estetiki supermodela Twiggy in njenih kombinacij z mini krili in najlonkami.

Ne glede na to, ali so vaše hlačne nogavice živih neonskih barv, ekscentričnega dizajna in vzorcev ali raztrgane, bodite prepričani, da se bodo to sezono pojavile povsod.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.