Vrnitev ikonične modne revije z “angelčki”

Magazin 09. Mar 202312:45
Gigi Hadid
Profimedia

Nekoč ena najbolj pričakovanih modnih revij, kjer je spodnje perilo predstavljala modna znamka Victoria's Secret, se vrača.

Zadnjič so modno revijo, na kateri so sodelovale najbolj znane manekenke sveta, kot so Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Miranda Kerr, Heidi Klum, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Gigi Hadid in Kendall Jenner, uprizorili leta 2018.

Za premor so se odločili zaradi padca interesa in vse glasnejših kritik, da med manekenkami na omenjeni modni reviji manjka rasne in telesne raznolikosti.

Spremembe in vrnitev modne revije je podjetje napovedalo med razkritjem finančne bilance za leto 2022.

Znamka še ni razkrila podrobnosti o novi različici modne revije. Iz prvih odzivov je mogoče razbrati, da bo ta “odražala, kdo smo danes”. Za Page Six so iz podjetja komentirali, da se bodo zavezali temu, da se bo slišal glas žensk.

Gisele Bundchen
Profimedia

Prvo modno revijo Victoria’s Secret so organizirali leta 1997.

Gledanost revije je pred leti rušila rekorde gledanosti, priljubljenost pa je začela upadati po ustanovitvi gibanja Me Too, ki je proti spolnim zlorabam in spolnemu nadlegovanju nastopila javno z objavljanjem obtožb.

Victoria's Secret
Profimedia

Prej omenjenih manekenk in številnih drugih, ki so nastopile na modnem spektaklu, se je v vseh letih oprijel vzdevek “angelske lepotice” ali angelčki, to pa zato, ker so manekenke na sebi poleg spodnjega perila nosile še velikanska angelska krila.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.