Vsi poznate njene uspešnice. Bi prepoznali svetovno znano pevko?

Magazin 25. Okt 202314:35
Katy Perry, ko je bila majhna
Foto: PROFIMEDIA

Na fotografiji je svetovno znana ameriška pevka, ki danes praznuje 39. rojstni dan.

Ob nastanku portreta si deklica na fotografiji verjetno niti predstavljala ni, da bo nekoč s svojimi uspešnicami kraljevala na svetovnih glasbenih lestvicah. Na fotografiji je namreč ameriška pop pevka Katy Perry, rojena kot Katheryn Elizabeth Hudson.

Leta 2008 je zaslovela s pesmijo I Kissed a Girl, v naslednjih letih pa je nanizala še vrsto skladb, ki še danes veljajo za izjemno priljubljene. Mnogi še vedno radi poplesavajo ob ritmih pesmi California Girls, Teenage Dream, Firework, E.T. in Last Friday Night (T.G.I.F.). Njen glasbeni opus šteje šest albumov, zadnjega z naslovom Smile je izdala leta 2020.

Katy Perry
Foto: PROFIMEDIA

Perry, ki danes praznuje 39. rojstni dan, velja za eno najbolje prodajanih glasbenih izvajalk vseh časov, saj je prodala več kot 143 milijonov albumov. Med letoma 2011 in 2019 jo je ameriška revija Forbes uvrstila na letne sezname najbolj plačanih žensk v glasbeni industriji.

Letos se je odločila za prodajo svojih glasbenih pravic založbi Litmus Music, za to naj bi prejela okoli 209 milijonov evrov. S to poslovno odločitvijo se je ocenjena neto vrednost njenega premoženja povečala na dobrih 315 milijonov evrov. S tem je postala tudi ena najbogatejših Američank, ki je sama ustvarila svoje bogastvo.

Pevka pa ni uspešna samo na poslovnem področju, precej dobro ji gre tudi v zasebnem življenju. Od leta 2016 je v zvezi z angleškim igralcem Orlandom Bloomom, s katerim imata triletno hčerko.